2008-as hírek archivum
2009-es hírek archivum

2010.12.24.
Boldog Karácsonyt!
WAAAGH!


Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kíván minden kedves látogatónak az Alba Regia Hadijáték Klub!
2010.12.23.
Moszkvai csata2. Világháború
A Helyőrségtörténeti Emlékgyűjtemény adott helyet a játékrendszerünk tesztelésére. Ott játszottuk le a Moszkvai csatát.
2010.12.16.
Birodalmi Harci Oltár készítéseWarhammer Fantasy Battles
Sztyopa cikke egy házilag készített birodalmi Harci Oltárról, melyre bármilyen gyalogos modell (jellemzően Sigmar pap) állítható.
2010.12.15.
2. VH épület készítése2. Világháború
Egy 2. Világháborús forgácsoló műhely elkészítésének lépései fotókkal illusztrálva. Talán egy kis segítség a világháborús wargame-et játszóknak.
2010.11.19.
Meglepetés Union Cityben (csataleírás)Old West
2010.11.13-án, a Székesfehérvári Helyőrségtörténeti Emlékgyűjtemény egy hadijáték bemutatót szervezett, melyen bemutatásra került egy vadnyugati skirmish jellegű játék is a Legends of the Old West játékrendszer alapján.
2010.11.18.
Kijev reptere (csataleírás)2. Világháború
2010.10.16-án, a Főnixcsarnokban folytattuk a WW2 keleti frontos kampányunkat. Egyben egy bemutató játék is volt, bár nem sok érdeklődő volt jelen. Mindemellett a szabályrendszerünk tökéletesítésére is lehetőséget nyújtott. A csata Kijevtől nyugatra egy Csajki nevű falu szélén játszódott, ahol egy tábori repteret tartottak a szovjetek, amit a német erőknek kellett elfoglalnia.
2010.11.17.
A Pegasus híd (csataleírás)2. Világháború
2010.11.13-án, a Székesfehérvári Helyőrségtörténeti Emlékgyűjtemény egy hadijáték bemutatót szervezett, melyre a SAS Wargame Klub és az Alba Regia Hadijáték Klub két második világháborús csatával is készült. Az egyik a Székesfehérvár-Zámoly körzetében játszódó csata volt, mely a Konrád hadművelet részét képezte. A másik a D-napon a partraszállás egyik mellékcsatája, melyről a fenti linkre kattintva olvasható bővebb leírás.
2010.10.01.
Bogesz BattleTech zsoldos csapataBattleTech
Néhány kép az alakuló csapatról. Bővítése folyamatban...
2010.09.11.
2. H.É.T.Warhammer Fantasy Battles
A Főnixcsarnok megrendezte a 2. H.É.T. (Hadvezérek És Taktikák) versenysorozatot, melyen a klub három tagja is részt vett. Warhammer Fantasy Battles kategóriában Szaka a nemes elfjeivel a 2. helyet szerezte meg, Bogesz a káosztörpéivel a 7. helyen végzett. McMordain Warmachine kategóriában játszott.
2010.08.18.
Káosztörpe - goblin összecsapásWarhammer Fantasy Battles
Életem első káosztörpe csatája. Pontosabban a második. Mert az első kb. negyed órával korábban már be is fejeződött, anélkül, hogy akár egy inchet is mozdultam volna. Juritya ugyanis a mágia és a lövési fázisban leszedte a sereg felét, ráadásúl azt a felét, amit az újdonsült seregemmel szerettem volna kipróbálni mindenképpen (bikakentaur BSB, sorcerer, blunderbussosok és a halál rakéta). Így - bár nem szokásom - de feladtam azt a csatát, hogy mielőbb egy újba kezdhessünk és még beleférjen a második is végig... A csatát még a 7. kiadás szerint játszottuk le.
2010.08.17.
Mozgató tálcák készítéseWarhammer Fantasy Battles
Egy rövid cikkecske készült arról, hogy egy (nagyon helyesen) felmágnesezett figurákból álló osztagnak, hogyan lehet könnyen, gyorsan fémlemezes mozgató tálcát (movement tray) készíteni.
2010.08.16.
Szaka káoszaiWarhammer Fantasy Battles
Felkerült az oldalra Szaka Káoszharcos serege és némi egyéb kép más seregekhez (pl. IG, nemes elf).
2010.07.01.
Birodalom - káoszharcos csataWarhammer Fantasy Battles
Sztyopa barátom Kaposváron játszott egy 1500 pontos csatát Lacival, az egyik ottani játékostárssal. A csatáról képek és leírás is készült.
2010.06.17.
Sötét elf - ork csataWarhammer Fantasy Battles
A Sárkánytűz szervezésében kerül megrendezésre ez az 1000 pontos háziverseny, melyben egy legendás kard, a Sárkánykard megszerzése és megtartása a cél. A link
-re kattintva olvasható az egyik első csata.
2010.05.25.
Nemes elf - ork csataWarhammer Fantasy Battles
A H.É.T. Afterparty néven elhíresült házibajnokságon Bogesz ork serege felül kerekedett Morgion nemes elf seregén. A link
-re kattintva kiderül, hogyan is sikerült mindez...
2010.05.11.
Ork - törpe csataWarhammer Fantasy Battles
Nagy lelkesedésemben megtaláltam egy régebbi csata képeit, amely már jó pár hónapja lejátszódott és Szaka törpe serege ellen vittem az orkjaimat. Két óriásssal, wywernnel, szekerekkel, vaddisznólovasokkal, azt hittem el tudok érni az arcvonaláig és szétcsaphatom a törpicsekeket. Részben ez sikerült is, de azért a végére csak kikaptam.
Leírás nem készült a csatáról, mindössze a képek tekinthetőek meg...
2010.05.11.
Amikor a zőőőd sereg ketészakadWarhammer Fantasy Battles
Ahogy visszatekintettem az idei hírekre, szomorúan láttam, amit eddig is tudtam egyébként, hogy idén még nem jelent meg WHFB csataleírás a lapon, holott ez lenne a fő profilunk, és azért csaták is voltak. Ez bizony a lustaságunknak tudható be, de remélem most újra gatyába rázzuk magunkat és lesznek újabb leírások.
A most közölt leírás két ork és goblin sereg között játszódott le. Pontosabban az egyikben nem volt egy ork sem, tehát azt bátran goblin seregnek tituláltam.
2010.04.24.
H.É.T. Wargame találkozóWarhammer Fantasy BattlesWarhammer 40.000sWarmachine/Hordes
A linkre kattintva megtekinthető a rendezvényen készült néhány további fénykép is.
2010.04.05.
Az AlbaBowl I begejeződöttBloodBowl
Végre befejeződött az AlbaBowl I, és végre ezt hírül is tudjuk adni! A csaták menü alatt minden érdekesség elolvasható, valamint néhány meccs összefoglaló is.
Vérfoci őrülteknek előre jelzem, hogy nyár vége felé elindul az AlbaBowl II!
2010.04.04.
Kellemes Húsvéti Ünnepeket!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván az Alba Regia Hadijáték Klub, minden kedves látogatójának.
2010.03.23.
Káosztörpe Seregkönyv letöltésWarhammer Fantasy Battles
Sajnos a Games Workshop nem támogatja már a Káosztörpe seregeket, az utolsó könyv a 6. kiadáshoz jelent meg. Ez a könyv a hivatalos mind a mai napig. Egy összefoglaló jelent meg róluk a Ravening Hordes kiadványban, ennek a magyar forídtása és kiegészítése vált letölthetővé ezúttal.
2010.03.21.
Games Day 2009 képei
Jócskán megkésve, de azért felkerülnek a 2009-es Games Day-en készült képek.
2010.03.18.
Sorozatvető pokolágyú készítéseWarhammer Fantasy Battles
Sztyopa rövidke cikke egy birodalmi különlegesség készítéséről. A cikk ugyan rövid, de sok kép beszéli el az építés történetét.
2010.03.15.
Tisztelet az 1848-as hősöknek!

2010.02.11.
Nemes elf sárkány festéseWarhammer Fantasy Battles
Ezúttal egy remek kis cikk került fel az oldalra Sztyopa tollából. Azt mutatja meg nekünk, hogyan festette ki Szaka nemes elf sárkányát. Remélhetően sokaknak hasznára válnak a tanácsok.
2010.02.09.
Szaka új káosz törpe vérfoci csapataBloodBowl
Idei első hírünk Szaka új vérfoci csapatának bemutatásáról szól.
De emellett meg kell említeni még, hogy befejeződött a Főnix Csarnok által szervezett Proxy Warmachine verseny is, amit Geske nyert meg, de Bogesz 2. helyet ért el.
Említésre méltó még, hogy elindult az I. AlbaBowl vérfoci liga, melynek összesítője folyamatosan frisstve jelzi a liga állását.