Scenario leírása
Csata leírásaSötét elf - Ork összecsapás

1000 pont

Akabi vs. BogeszA Sárkánytűzben megrendezett házibajnokságon lejátszott egyik első küldetése, melyben egy titokzatos tekercs megszerzése a cél.

Seregek:

Sötét elf:
1 varázslónő (2. szintű, generális)
1 varázslónő (2. szintű)
10 sötét elf számszeríjász, bajnokkal
10 sötét elf fekete őr, teljes parancsnoki csoporttal
17 sötét elf harcos
2 ismétlő dárdavető

Ork:
1 fekete ork nagyfőnök, vaddisznón (generális)
1 ork sámán, vaddisznón (2. szintű)
1 goblin sámán, farkason (2. szintű)
5 goblin farkaslovas, zenésszel
5 goblin póklovas, zenésszel
20 ork nagyfiu, teljes parancsnoki csoporttal
2 goblin dárdavető
1 goblin halálugró katapult

Terep és felállás:
Az asztal közepén egy nagy torony állt, mely egy kolostor volt, és ott őrízték a tekercset. A torony tetején 6 számszeríjász őrködött, aki mindenkire lőtt (csatánként maximum egyszer), aki 8"-nél jobban megközelítette a tornyot. A terepen mindkét oldalon egy-egy erdő is volt, valamint kőkerítések, mint fedezékek.
A sötét elfek kezdték meg a felállást, középen a fekete őrök, az osztagban a generálissal, jobbról az egyik dárdavető, majd a harcosok, balról pedig a számszeríjászok. A másik dárdavető kissé hátrébb állt.
Az orkok középre a nagy ork osztagot helyezték el (benne a generálissal), mellette két oldalról egy-egy dárdavetőt, balra még a halálugró katapultot. A bal szélen a farkaslovasok, a jobb szélen a póklovasok álltak fel. A goblin sámán az asztal bal szélén egyedül, az ork sámán pedig a jobb oldali hadigéphez csatlakozva állt fel.

1. kör, Sötét elf:
A fekete őrök előre törnek, a toronyból lőnek rájuk, de csak egy fő veszteséget okoznak. A harcosok szintén előre mozognak, de még éppen nem érik el a torony 8"-es körzetét. Egy varázslattal a bal oldali dárdavető személyzetének látását elhomályosítják, így a célzóértékük radikálisan lecsökkent. A dárdavetők sorozatot lőnek a farkaslovasokra, és két sorozattal három farkaslovast leterítenek. A maradék két goblin elfut a pályáról.

1. kör, Ork:
A póklovasok civakodnak. A goblin sámán a közeli erdő felé mozog, más mozgás az ork oldalon nincs. Gork Lába három számszeríjászt leterít, de azok kitartanak. Gork Hadi Útja két fekete őrt tesz ártalmatlanná. A halálugró katapult lövése pontos lenne, ha nem feszítették volna túl a köteleket és hullik darabjára már az első lövés előtt. A homályos tekintetű goblinok eltalálják ugyan az ellenfelüket, de a lövés olyan gyenge, hogy elakad az első harcos pajzsában. A másik dárdavető viszont négy harcost küld a másvilágra.

2. kör, Sötét elf:
A fekete őrök elérik a tornyot és sikeresen megszerzik a tekercset. A számszeríjászok előre jönnek pár lépéssel. A varázslatokat semlegesítik. Az egyik dárdavető lekaszál négy póklovast, a maradék pedig elfut a pályáról. A jobb oldali dárdavető is kap egy sorozatot, és két kezelő el is hullik. A számszeríjászok lelőnek egy orkot.

2. kör, Ork:
A goblin sámán behúzódik az erdőbe, az ork sámán átáll a másik dárdavetőhöz. Az ork harcosok kivárnak. Gork Lába beletapos a számszeríjász osztagba és újabb négy elfet lapít ki, de azok kitartanak. Gork Hadi Útja a az egyik dárdavetőre tapos, de ott nem okoz sérülést, ezért mérgében tovább áll, és megtapossa a másikat is. Ott a gépet sikerül szétzúznia, de ez még mindíg nem elégíti ki, ezért a fekete őrökre is rálép. Négy lapos fekete folt marad a nyomán. A dárdavetők nem találják el célpontjaikat.

3. kör, Sötét elf:
A fekete őrök megfordulnak és a saját oldaluk felé mozognak. A két gép nélkül maradt sötét elf a farkaslovas sámán irányába mozog. A varázslataikat semlegesítik. Az épen maradt dárdavető megsorozza az orkokat, ahogy a számszeríjászok is és összesen négy ork terül el.

3. kör, Ork:
WAAAGH-ot üvölt a fekete ork, majd kiront az osztagból és hátba támadja fekete őröket. Az orkok lassabban követik, és elérik a tornyot ugyan újabb négy főt veszítenek a torony őrségének gyilkos tüze miatt. A tekercset nem sikerül kihozniuk. Gork Lába néhány sötét elf harcos halálát okozza, míg Gork Hadi Útja megsemmisíti a maradék hadigép személyzetét. A fekete ork generális kihívja a sötét elf generálist egy párbajra, de még előtte a mágikus vaddisznója két elfet megöl. Azonban a sötét elf varázslónő hihetetlen módon megsebzi a generálist és az futásnak is ered.

4. kör, Sötét elf:
A harcos osztag előre nyomul, egy főt veszít a torony által. A szabadon kószáló gépkezelők elfoglalják az üresen maradt hadigépnél a helyüket. A varázslatokat semlegesítik az orkok. A számszeríjászok kilövik az utolsó gépkezelőjét a jobb oldali goblin dárdavetőnek.

4. kör, Ork:
A fekete ork generális összeszedi magát, és megáll. Az orkok megrohanják a fekete őröket hátulról, azok állják a rohamot (nem is tehetnek mást, hiszen immúnisak a pszichológiára). Gork Lába megsemmisíti a sötét elf harcos osztagot, A Lefejelés pedig ad egy sebet a megmaradt varázslónak. Az elfek levágják az orkok bajnokát és még három másik orkot, az orkoknak sikerül egy elfet megölni, még így is nyerik a közelharcot, az elfek megfutnak, de az orkok beérik őket, megszerezve a tekercset és a zászlójukat.

5. kör, Sötét elf:
A sérült varázsló a torony takarásába bújik, a varázslatokat semlegesítik az orkok, a számszeríjászok a megmaradt hadigépre lőnek és megölve egy kezelőt és megsebesítve az ork sámánt. A sorozatvetőjük pedig megöli a sebesült fekete ork generálist.

5. kör, Ork:
A maradék ork alakzatot vált, hogy a számszeríjászok felé nézhessen. A Gork Lába megsemmisíti az utolsó dárdavetőt, Gork Hadi Útja rátapos a számszeríjászokra, megsemmisítve az osztagot, majd kedvet kap egy könnyed esti sétára és az utolsónak fentmaradt sérült elf varázslóra is sikerül rálépnie.


Epilógus:
Mindkét oldalon hatalmas veszteségek voltak. Az elfeknél mindenki elhullott, az orkoknál megmaradt kilenc ork nagyfiu, a sérült ork sámán, egy sértetlen goblin sámán és egy dárdavető két kezelővel. A csatát egyértelműen az döntötte el, hogy az orkok hatalmas mágikus fölényt, és semlegesítő potenciált tudhattak magukénak, hatalmas szerencsével megfűszerezve.


Vissza a lap tetejére