Birodalmi Hadi Oltár készítése

Már régóta mondogattam barátaimnak, hogy kellene csinálnom egy Hadi Oltárt. Elképzelésem egy szekér volt, amit flagellánsok húznak. Sikerült beszereznem a flagellánsokat, majd vettem hozzá egy és két milliméteres balsafát a Praktikerben, oszt hajrá.
Első lépésként a flagellánsokat kezdtem el átalakítani. A kalodás csókának levágtam a fejét, majd 3 különböző fejet ragasztottam a kalodára. Utána boltban vásárolt nyakláncból, és gríín sztáffból(green stuff) övet készítettem nekik, amivel hozzá vannak láncolva a szekérhez. A szekeret balsa fából építettem fel. Ez a balsa fa nagyon jó kis anyag, jól lehet ragasztani, szikével nagyon könnyen lehet vágni, faragni. Úgyhogy nem volt egy nehéz dolgom kialakítottam az alapot, felragasztottam rá a tengelyeket, arra a kereket, majd megcsináltam a korlátot, és a könyv állványt.
Ezután gyalogsági, és birodalmi pajzsokkal díszítettem az állványt és a korlátot. Egyszerre nem tudtam kifesteni mindent, ezért először a flagellánsokat festettem ki, utána pedig a szekeret. 3 mm-es műanyag lapból csináltam egy talapzatot, aminek a széleit ferdére csiszoltam, és lefestettem feketére. Erre ráragasztottam a szekeret, és a flagellánsokat. No itt kezdődött a probléma. Láncokkal még nagy nehezen még összekötöttem a flagellánsokat, de a kocsihoz nem fértem hozzá sehogy sem, ezért madzaggal oldottam meg.
A Griff szobrot, egyik jó barátom Laci csinálta, mivel én nem vagyok valami tehetséges szobrász. A festésről semmi különlegeset nem tudok írni, alapvetően TTQ minőségnek szántam, és nem is nagyon akartam cicomázni az esetet.
A talapzat díszítése is egyszerű, lefestettem alap barnára, egy kis faragasztót kentem a felületre, és leszórtam egyszerű, kertben található földdel. Száradás után foltokban újra kentem faragasztóval, és megszórtam műfűvel.

Hát kérem szépen ennyi lett volna a Hadi Szekér készítése. Mint többször is említettem semmi különleges technika, vagy tehetség nincsen benne, inkább azért csináltam ezt a cikket, pár fotóval illusztrálva, hogy másnak is kedvet csináljak házi készítésű makettekhez.