Nemes elf sárkány festése

Ez a cikk arról szól, hogyan festettem ki Szaka barátom Nemes Elf Sárkányát. Ha esetleg valakit zavarna az, hogy nem írok festék neveket, és kódokat, sajnos az azért van, mert vannak olyan festékeim, amiről fogalmam nincsen, hogy mi a neve.

No első lépésként az egész sárkányt lealapoztam fehér akril sprével. Két, három réteg után egész jó lett az eset. Amit használtam, az autó akril festék volt fillérekért beszerezhető.

Következő lépésben megcsináltam a sárkány pikkelyeit. A gazdája kérésére réz színű lett. Feketével alapoztam, majd egy réteg feketével kevert sárgaréz, utána feketével bemostam az egészet, a legvégén, pedig a magasabb részeket átfestettem sárgarézzel. Ekkor még nem tudtam eldönteni, hogy a szárny merev részei milyen színűek legyenek, de később a szárnyakat is átfestettem ezzel a megoldással. Ez után következett a páncélzat, amit szintén ezzel a módszerrel megfestettem fém színre. Ezüstbe csepp fekete, lefestettem, majd bemostam feketével, és kihúztam az éleket ezüsttel.

Ezután jött a száj hús része, ugye a fogak előtt meg kellett csinálnom. Ezt ha minden igaz, akkor bordót kevertem pirosból, és nagyon kevés feketéből, majd ezt világosítottam 4-5 rétegben fehérrel, a nyelven kifelé haladva, a szájban pedig a száj szélek felé haladva. A fényképekről úgy tűnik, hogy nem pöcsöltem sokat a dologgal, de én nem nagyon szeretem az erős hájlájtokat. A mélyebb részeket és a fog tövet még bemostam egy kis sötét bordóval.

Következtek a tüskék, a szarv, és a fogak. Ezeket sárgás fehérrel alapoztam, majd világos barna bemosóval bemostam, és nagyon híg fehérrel elkezdtem festeni a csúcs felé, egyre kisebb részeket kifestve, majd a töveknek még adtam egy kis barna bemosót, így próbálván elérni a csont hatást.

A hasi résszel folytattam a munkát. A fehér alapot bemostam homok sárgával, majd egy sárgás barnás fehérrel a magasabb részeket kihúztam. Ezzel nem szórakoztam sokat a végeredmény nekem tetszett.

A fejpáncél díszeit, és a testpáncél "lángnyelveit" vörösrézzel alapoztam, majd világosítottam először sárgarézzel, majd sárgaréz, és ezüst keverékével.

A nyereg bőr részét, és a páncél szíjait az egyik kedvelt módszeremmel készítettem. Befestettem barnára, és van egy ezer éves (most márkát fogok írni) GW barna bemosóm, ami fényesre szárad, azzal bemostam, majd az alap barnával, kihúztam az éleket. Marha egyszerűnek tűnik, de eddig még jobb használt bőr hatást még nem sikerült előállítanom más technikával. Háttámla bársonyrészét, pedig pirossal csináltam, sárgáig világosítottam.

A gyöngyöket több részletben festettem, mert elfelejtettem, hogy több is van a figurán, de a módszer a következő volt. Csillanás felé sötétítettem egyre kisebb körökben, majd az ellentétes peremet és a sötét közepét megfestettem fehérrel. Képen jobban látszik leírnom nehéz.

A kantárat, mint ahogy a képeken is látszik, utólag szereltem fel, mert így jobban hozzáfértem a sárkányhoz. Sereg színsémának megfelelően zöldre festettem, világos zölddel, és kevés sárgával világosítottam a zöldet, majd próbáltam összemosni egy sötétebb zölddel.

Következett a szárny hártyája. Nagyon sok próbálkozás után a legegyszerűbb megoldást választottam, bemostam sárgával, utána pedig vörösesbarnával.

A talapzat

A talapzat köveit először lefestettem szürkére, bemostam sötét szürkével az egészet, majd két világosabb szürke árnyalattal száraz ecseteltem. A "márvány" részeket fehérrel száraz ecseteltem.

Amikor ezzel elkészültem, a földes, mohos foltokat, nagyon híg barnával, és zölddel húztam meg.

Az alját folyami homokkal szórtam le, majd földszín barnával lefestettem, és világos barnával száraz ecseteltem. Végül pedig műfüvet szórtam rá foltokban, amit pva ragasztóval rögzítettem.

A figurán különösképpen nem emelnék ki semmit, talán azt, hogy szokásosan bandzsára sikeredett a szeme, és a fehéret szürke világosításával készítettem. Az arcot sötét hússal alapoztam, barnával bemostam a mélyebb részeket, és hússal világosítottam 4-5 rétegben. A köpenyén a zöldön kipróbáltam a blendingelést, de szokásosan semmi nem látszik belőle, hogy én avval szenvedtem volna. A többi rész az arcon kívül ugyanúgy készült, mint a sárkányon.