Scenario leírása
Csata leírásaBirodalom - Káoszharcos összecsapás

1500 pont

Sztyopa vs. LaciSztyopa leírása egy kaposvári csatáról.

Seregek:

Birodalom:
1 Sigmar pap (generális)
1 varázsló
1 varázsló lovon
19 alabárdos + 2x6 íjász különítmény
5 bíbor szív lovag
5 bíbor szív lovag
5 pisztolyos
2 nagyágyú
1 gőztank

Káoszharcos:
1 varázsló repülő korongon (generális)
2 varázsló szekéren
5 káosz lovag
5 káosz kutya
5 káosz kutya
10 martalóc
10 martalóc
4 sárkányogre


1. kör:
Seregeink szépen felálltak, majd kezdtem a kört. Egységeim megindulnak előre. Mágia fázis nagyon gyenge. Lövési fázisomban felrobban az egyik ágyúm. Laci szintén előre tolja egységeit, a kutyái közel kerülnek a tankomhoz, ezért elfutnak.

2. kör:
Rohamokat jelentek be. A tank a sárkány ogrékra, a lovagjaim a káosz lovagokra, és a másik lovagok a túloldali káosz kutyákra. Terror teszt nincsen meg, a káosz ogrék elfutnak a pályáról, káosz lovagos rohamom nem sikerül bukott roham. Jobb szélen elkezdődik a futós játék. Ez kb. arról szól, hogy pisztolyosaim rálőnek a marauder kockára, majd Laci körében rohamreakciónak a menekül-t választják. Ez körökön keresztül megy. Egyik detaccsom leválik a főegységről segíteni az ágyúsoknak, nem sok sikerrel. Laci elkezdi varázslójával terrorizálni az ágyúmat egyenlőre kevés sikerrel. Lovagjai ellen rohamot jelentenek be a lovagjaimnak, akik elfutnak a becsapódás elől.

3. kör:
Alabárdosaim rohamot jelentenek be a káoszlovagok ellen, akik menekül rohamreakciót jelentenek be, és pont a gőztankom előtt állnak meg. Lovagjaim gyülekeznek. Elkezdek varázslatot lopkodni sikertelenül. Tüzelési fázisban megpróbálom lelőni a varázslóját sikertelenül, ő pedig vissza, egy kezelő meghal. Gőztankom lelövi azt hiszem mind az 5 káosz lovagot (fénykép szerint fennmarad egy, de valahogy eltűnik az is).

4. kör:
Gyülekeztetem a pisztolyosaimat immáron sokadszor, és a varázslónak sikerül leölni a marauderekből 4-et. Másik íjász detacsot elküldöm szekereket feltartóztatni, nem sikerül, a szekerek alabárdosok előtt állnak meg. Laci ebben a körben megfuttatja varázslattal a lovagjaimat, és az ágyúkezelőim is elfogynak. Alabárdosok fele elfogy egy jól ellőtt varázslattal, a papom kiszáll az egységből. Maradék marauder jobb oldalon berohamozza a pisztolyosaimat, de mind egy szálig elhullanak. Gőztankkal keresztül lövöm a két szekeret egyik varázsló meghal.

5. kör:
Diszkes varázslóját próbálom megölni, sikertelenül. Laci pedig szekerekkel elsöpri a maradék alabárdosom.

6. kör:
Gőztankkal sikerül kilőnöm egy szekeret, Laci pedig levarázsolja a pisztolyosaimat, és a maradék szekérrel meg varázslóval elmegy pályanegyedet foglalni.


Epilógus:
Hát megmondom őszintén, nem a nagy stratégiai érzékem vezetett a győzelemre, hanem a szerencse. Ha Laci ogréi, kutyái, és martalóc egysége (bal oldalt az erdőben) nem futnak el a Gőztank elől, akkor csúfos vereséget szenvedek.


Vissza a lap tetejére