Acélhátú vaddisznó

Nemrég elhatároztam, hogy készítek egy Acélhátú vaddisznón lovagló ork főnököt. Valami olyasmit szerettem volna, mi eléggé mechanikus is de van benne természetes is. Amolyan cyborg, vagy élő szövet a fém vázon jellegűt. Elvégre az Acélhátú vaddisznót káosztörpék építették, és mint ilyen akár még cyborg is lehet (a mágia hatására).
Ork főnök az Acélhátú vaddisznón Első lépésként Floormate-ből kifaragtam egy nagyjából vaddisznó test méretű és formájú, de szögletes darabot. Fogtam egy eredeti GW-s vaddisznó fejet, és a hátsó illesztő lapot lereszeltem róla tűreszelővel. Ezt aztán a Floormate testhez ragasztottam. A lábaknak szintén az eredeti vaddisznó lábakat használtam fel, a test oldalára felragasztva, de olyan pozícióban, mintha a disznó ágaskodna a hátsó lábain. A farkától lefelé a hasáig egy papírcsíkot ragasztottam, amin húzott szálból néhány szegecset is elhelyeztem. A disznó farka egy lófarkas ork fejről lett levágva és az előbb említett papírcsíkra ragasztottam. A fejre elölről raktam még pár ilyen papírlemezt, amivel fém páncéllemezt kívántam imitálni, valamint a lemezekre hengeres fogpiszkáló végéről levágott tüskéket ragasztottam.
Ork főnök az Acélhátú vaddisznón A figurát úgy csináltam meg, hogy kissé előre hajoljon a törzse, hiszen a disznó ágaskodni fog. A lovassal kapcsolatban mindössze annyi érdekesség van, hogy egy csontváznak a pajzsát viseli.
Ekkor még nem volt felragasztva a disznó a base-re, se a figura a disznóra. Itt jött ugyanis a disznó oldalpáncélzata, amit szintén papírból készítettem itt-ott szegecselve. Mindíg figyeltem és próbálgattam, hogy a lovas ráfér-e még, nehogy annyira túlpáncélozzam, hogy aztán nem lehet ráültetni a lovast.
Amikor már megfelelő volt a páncélzat, lealapoztam feketére a disznót de úgy, hogy a spray egy kicsit megmarja a Floormate-t, így benyomódott bádogot imitáló felülete lett. Festés után rákerült a már kifestett lovas is. Ahogy próbálgattam a base-re rakni, rájöttem, hogy ha csak két lábon áll a coca, akkor nem elég stabil a Floormate miatt. Így kellett szemből valami, amire "ráléphet" a malac. Erre a célra egy csontváz lobogós lándzsáját használtam fel, rövidre vágva, mintha eltört volna és ferdén a base-re ragasztottam úgy, hogy a lobogóhoz hozzá tudjam ragasztani a disznó lábát. Így már elég stabil lett. A base-re még raktam egy koponyát is, de erről többet nem írok, mert van cikk, ami kifejezetten a base készítéssel foglalkozik.
Eddig még csak egyszer vetettem be, de sajnos nem hozta meg a várt eredményt, mert a törpe puskák hatásosnak bizonyultak ellene és az osztaga ellen...