Scenario leírása
Csata leírásaKáosz - ork összecsapás

1250 pont

Lajos vs. Bogesz

Mivel hozzáférhetővé vált az FFZ-s küldetések leírása, ebben a csatában Bogesszel a Fekete Lovagos küldetést játszottuk le.

Seregek:

Káosz:
1 káosz varázsló (2. szintű, generális)
1 Tzeentch káosz varázslója (2. szintű)
20 Tzeentch káosz martalóc (full command)
14 Tzeentch káosz harcos (full command)
5 káosz kutya
5 káosz kutya
2 Tzeentch káosz fattyúOrk:
1 ork nagyfőnök (generális)
1 ork sámán
1 éjgoblin sámán
16 ork nagyfiú (full command)
22 éjgoblin íjász (2 fanatikussal)
5 póklovas
5 póklovas
2 vaddisznószekér
1 óriás


Terep és felállás:
A csatamező közepén állt a Fekete Lovag, egyik oldalt egy nehéz terepnek számító sziklaképződmény, másik oldalt egy domb, tőle a felállási zóna felé egy ork szentély állt.
Az ork sereg közepén állt fel az ork hadvezér, erős orkjaival egyetemben. Az ork egység két oldalán egy-egy szekér várta a csatát, a jobb szélt 5 póklovas alkotta, míg az erős bal szélt 21 éjgoblin íjász egy sámánnal, az óriás, és 5 póklovas alkotta.
A káosz sereg magja a 20 martalóc volt, ők szemeztek a Fekete Lovaggal. Tőlük jobbra és balra 5-5 káoszkutya állt habzó szájjal, a baloldali kicsit hátrébb, így a martalócokkal egyvonalban a balszárnyat 9 kiválasztott és a hadvezérem, egy Tzeentch varázsló alkotta. A jobbszárnyon állt egy 15-ös blokk káosz harcos egy varázslóval, a jobb szélen pedig a 2 fattyú.

1. kör, ork:
Az ork hadvezér óvatosan kezdte a csatát, az ork fiúk mozogtak előre fél inchet, hogy az sámánjuk tudjon varázsolni. A Gork és Mork testrészeiről elnevezett (keze, lába, pillantása) varázslatokkal megölt 5 martalócot, de persze a hadvezér akaratát és az újradobást kihasználva esély sem volt a futásra.

1. kör, káosz:
Az egész káosz sereg elindult a zöldbőrűek felé. A martalócok a Fekete Lovag irányába mozogtak, a kiválasztottak az ork szentély mellé álltak, hogy a hadvezér tudjon varázsolni. A harcosok egyenest előre mozogtak, a balszárnyon lévő kutyák elkezdték megkerülni a szentélyt, a jobboldaliak a martalócok és a harcosok közt előre nyomultak. A két fattyú a jobbszélen 12 és 11 inchet mozgott előre. A mágia fázist nagy reményekkel kezdtem, és nagyot nem is kellett csalódnom. A varázslóm két varázslövedéket kapott a Tűz tanából, és egyet az Árnyak tanából, a hadvezér a Tzeentch szikrázó tüzét, ami 4-es célszámra d6+1 d6+1-es erejű sebzést okoz. A két varázsló össztűz alá vette a leggyengébb láncszemnek vélt goblin íjászokat, de csak négyet taszítottak a nemlétbe.

2. kör, ork:
Az orkok még mindig óvatosak voltak, a jobb szélen lévő pókok felálltak a domb tetejére, a jobboldali szekér pedig a domb takarásában befordult a Fekete Lovag irányába. A zöld sámánok a martalócok megtörésével próbálkoztak, de csak hármat öltek meg, ami még egy pániktesztre is kevés volt.

2. kör, káosz:
A martalócok megrohamozták a Fekete Lovagot, a két fattyú kb. 2 és 3 inchre állt meg a bal szélen lévő póklovasoktól és az óriástól. A balszárnyon a kutyák megkerülték a szentélyt, a kiválasztottak közelebb mentek a dombhoz. A jobbszárnyon lévő ebek legelőre húzódtak az esetleges szekérrohamok fedezésére. A harcosok a sziklaképződmény magasságáig mentek előre. A fattyak közelsége két éjgoblin fanatikust csalt elő az íjász egységből. Az egyik megcsapta a fattyút, de nem okozott neki sebet, a másik el sem ért odáig. A varázslók újra a goblinokat akarták elpusztítani, de csak 3 kis lényt sütöttek meg. A martalócok elbukták a közelharcot a Lovag ellen, és futni kezdtek.

3. kör, ork:
Végre aktivizálták magukat az orkoidok! Az óriás rohamot jelentett be a hozzá közelebbi fattyúra, a középen lévő szekér pedig a kutyákra. A goblin sámán elhagyta az íjász egységet, és beállt az orkok mellé, a jobboldali szekér pedig elkezdte megkerülni a dombot. Az a fanatikus, aki el sem érte a fattyakat, sikeresen agyonvágta magát a golyójával, a másik pedig a sziklaképződmény felé indult el. Az óriás lefejelte a káosz-fattyút, egy sebet okozva neki, a szekér pedig kiirtotta a kutyákat és belerohant a káosz harcosokba. Egy sebet okozott nekik, majd azok megfuttatták, és üldözés közben elérték a goblin íjászokat, akik a menekülés rohamreakció választották. Az íjászok kb. fél inchre, a szekér úgy 4-re állt meg a csatamező szélétől.

3. kör, káosz:
A martalócok sikeresen gyülekeztek, a még közelharcban nem álló fattyú belecsattant a póklovasokba. A káosz-harcosok rohamot jelentettek be a menekülőszekér ellen, ami le is szaladt a csatatérről. A kiválasztottak ívesen befordultak a domb és a Fekete Lovag közé, a kutyák pedig beálltak a domb és a szentély közé, hogy a dombot megkerülő szekér ne támadhassa hátba a kiválasztottakat. A harcosok közt álló káosz varázsló észrevette a magányos goblin sámánt, és elevenen megsütötte a zöld hőst. A közelharcban az óriás ismét lefejelte a fattyút.

4. kör, ork:
A goblin íjászok sikeresen gyülekeztek, a maradék fanatikus felkenődött a sziklákra. A dombon álló póklovasok oldalba rohamozták a kutyákat, a jobboldali szekér pedig visszafordult, és beállt, az orkok mellé, úgy, hogy még ellátott mögöttük. A póklovasok két veszteségek okoztak a kutyáknak, akik szűkölve menekültek, bele a szentélybe, és megpusztultak. A póklovasok a szentélyen túl álltak meg. Az óriás harmadjára halálra fejelte a fattyút, a póklovasok egy sebet okoztak a másiknak, aki két póklovast kaszabolt le a csápjaival.

4. kör, káosz:
A harcosok oldalról megrohamozták az orkokat, a martalócok pedig ráfordultak a szentély mögött vágtató póklovasokra. A mágia fázisban, kihasználva, hogy az óriás épp nincs közelharcban, a káosz hadvezér Tzeentch szikrázó tüzével "feldíszítette" az óriást, aki ennek hatására lefeküdt pihenni, pont a póklovasokra. A roham után a káosz-varázsló kötelező jelleggel párbajra hívta az ork hadvezért. Bár a varázsló nem nagyon sebezte meg a zöld szörnyet, de az sem tudott mit kezdeni a 2+-os páncélmentővel. A harcosok közben levágtak 6 orkot, így az egység fejvesztve menekült volna hadvezérestől, de a brutális állat perverz kegyetlen szocio-agresszív brutál-kontrollálatlan kéosz harcosok ott a helyszínen felkoncolták őket. A generális halála már sok volt az éjgoblin íjászoknak és a szekérnek is, mindkettő távozott a harcmezőről.

5. kör, ork:
Az egyetlen maradék egység, a póklovasok a szentély mögé bújtak, hogy a martalócok semmiképp se tudják megrohamozni őket.

5. kör, káosz:
Mivel mást nem tudtak csinálni próba szerencse alapon a kiválasztottak a hadvezérrel együtt megrohamozták a fekete Lovagot. A varázsló, a bajnok és a zászlós 7 támadást adtak le rá 6-os fegyverhasználattal, és 5-ös erővel, mondanom sem kell, bukták a közelharcot, és még meg is futottak.

Végeredmény:
Mivel, ugye nem jelöltük a köröket, itt ért véget a csata, de szerintem sok minden nem változott volna, így is mészárszék-jellegű győzelmet arattak a vidám káosz fiúk.Vissza a lap tetejére