Scenario leírása
Csata leírásaTörpe - káosz összecsapás

1250 pont

Szaka vs. Lajos

Újabb FFZ felkészülő csata még mindíg a küldetéskiírás hiányában.

Seregek:

Törpe:
1 thán (generális)
1 rúnakovács
10 mennydörgős
10 mennydörgős
13 vasgyúró (full command)
2 dárdavető (mérnökökkel)
1 ágyú (mérnökkel)
1 girocopterKáosz:
1 káosz varázsló (2. szintű, generális)
1 Tzeentch káosz varázslója (2. szintű)
20 Tzeentch káosz martalóc (full command)
14 Tzeentch káosz harcos (full command)
5 káosz kutya
5 káosz kutya
2 Tzeentch káosz fattyú


Terep és felállás:
A csatamező közepén egy domb állt, tőle jobbra és balra egy-egy áthatolhatatlan terepnek minősülő sziklaképződmény és rom. A káosz sereg közepén Tzeentch kiválasztottjai helyezkedtek el a generális varázslóval, tőlük jobbra a harcosok a másik varázslóval, a bal oldalt pedig Tzeentch martalócai. A jobb- és balszárnyat egy-egy Tzeentch káoszfattyú alkotta, a harcosok és a martalócok 5-5 káosz kutyát tereltek maguk előtt golyófogónak. A törpék elit egysége, a Vasgyúrók a domb mögött álltak fel, jobboldalukon a girokopterral, balon az ágyúval. Mindkét oldalon 10-10 puskás következett, a szárnyakon pedig egy-egy dárdavető.

1. kör, káosz:
A két fattyú elindul a két szárnyon, a két kutya egység pedig benyomult a domb és a két tereptárgy közötti "völgyekbe".

1. kör, törpe:
A girokpoter berepült a baloldali kutyáim oldalába, úgy hogy a rom takarásában maradjon. A Vasgyúrók elindultak fel a dombra. A lövési fázisban a kopter lelőtt 2 kutyát, az ágyú 2 harcost, a baloldali puskások pedig 4 kutyát, a jobbszárnyon lévő dárdavető pedig 1 martalócot. A gyilkos zárótűz ellenére senki sem futott meg.

2. kör, káosz:
A balszárnyon lévő fattyú közel húzódott a romhoz, aminek a másik oldala mögött volt a kopter, a másik pedig benyomult a maradék egy kutya mellé a völgybe. Az az egy darab kutya az ágyú ellen indult, a másik oldalon maradt három pedig a nyílvető felé ügetett. A három gyalogos egységem nyomult előre tovább az ellenség felé.

2. kör, törpe:
A Vasgyúrók felértek a dombra, az ágyú és a balszárnyon lévő dárdavető lelőtt 3 harcost, A jobbszárny puskásai és dárdavetője pedig 5 martalócot végeztek ki, akik persze megint csak nem futottak meg.

3. kör, káosz:
A baloldali fattyú a puskások felé nyomult, a jobboldali majdnem elérte az ott álló lövész törpéket. A baloldali 3 kutya beállt a dárdavető elé, a jobboldali meg az ágyú elé. A kiválasztottak elindultak fel a dombra, a harcosok pedig a fattyú után a puskások felé. A Tzeentch varázslóm elkezdte gyalázni a törpéket, pokoli lángjaival meg is sütötte az ágyú 2 kezelőjét. A martalócok megrohamozták a girokoptert, és döntetlent értek el ellene.

3. kör, törpe:
A Vasgyúrók a dombtetőn várták a kiválasztottakat, az ágyú és a dárdavető megölt egy harcost, és megsebezték a varázslóm. A puskások összesen 1 sebet tudtak okozni a jobboldali fattyúnak. A jobboldali dárdavető lelőtt egy kutyát, de azok nem futottak. A kopter bukta a közelharcot, lemenekült a csatamezőről, és mentek utána a kergető martalócok is, akikről elfelejtkeztem.

4. kör, káosz:
A két fattyú megrohamozta a két puskás egységet, a kiválasztottak mentek fel a dombra a Vasgyúrók felé. A Tzeentch varázslóm félrevarázsolt, a fattyak nem nagyon okoztak veszteséget, de mivel megtörhetetlenek, folytatódott a közelharc.

4. kör, törpe:
A jobbszárny dárdavetője kivégezte a maradék kutyákat, A Vasgyúrók belerohamoztak a kiválasztottakba. A baloldali dárdavető és az ágyú tovább aprította a harcosokat. A jobbszárny puskásai megölték a fattyút, a domb tetején kialakuló hektikus harcban meghalt a káosz hadvezér és 2 kiválasztott. A kiválasztottak azonban rendíthetetlen bátorságról tanúbizonyságot téve nem futottak el.

5. kör, káosz:
A harcosok próbáltak úgy helyezkedni, hogy meg tudják rohamozni a puskásokat, a martalócok pedig visszatértek a csatamezőre. A dombtetőn a közelharcban 4 Vasgyúró és két kiválasztott pusztult el. A jobboldali fattyú tartotta magát a puskások ellen.

5. kör, törpe:
Az ágyú és a dárdavető megölt egy káoszharcost, a közelharcban két-két törpe és kiválasztott pusztult el, és a káosz hívei megfutottak, a vasgyúrók üldözték őket. Az ágyú és a dárdavető megölt 3 káoszharcost, a Vasgyúrók közül valami törpe lelőtt egy kiválasztottat. A jobboldali dárdavető és a 10 puskás felkészült a martalócok fogadására.

6. kör, káosz:
A kiválasztottak gyülekeztek, a martalócok rohamot jelentettek be a dárdavető kezelői ellen, akik pisztollyal lelőttek két martalócot mire azok odaértek. A martalócok lecsaptak 3 kezelőt. A jobboldali fattyút lemészárolták a puskások, a dárdavető és az ágyú össztüze végzett a mágussal.

6. kör, törpe:
A baloldali lövészek egy híján végeztek a káosz-harcosokkal, a jobboldali puskások pedig megrohamozták a martalócokat. A közelharcban csak a martalócok csaptak le egy puskást, melyek a veszteség hatására elfutottak.

Végeredmény:
A törpék a csata végére felülkerekedtek a káoszon és mészárszékké változtatták a környéket.

Bírói megjegyzés:
Lajos nem igazán jól használta a varázslóit, a martalócokat elfelejtette egy körig visszahozni a pályára, miután azok leüldözték a girokopter. Szintén érdekes volt a káoszharcosok manőverezése, ugyanis a mozgásukat az egyik ivadék erőteljesen akadályozta.
Szakának is volt néhány hibája: első sorban a girokopter ottfelejtése a martalócok előtt. Másodsorban pedig, hogy a pontszámlálásnál ha egy egységből akár 1 fő is életben marad, azért nem jár a teljes pontérték, hanem csak a fele. Ezt érdemes megjegyezni, mert a versenyen még jól jöhet...Vissza a lap tetejére