Scenario leírása
Csata leírásaVámpír grófok - Nemes elfek összecsapás

1500 pont

Szaka vs. Lajos

A birodalmi seregek levágása után a vámpírjaim újabb kihívókra akadtak Lajos barátom nemes elf seregében. Tartottam az elfek elsöprő mágikus fölényétől, ami az első körökben be is látszott igazolódni. De amikor már éppen elment az élőholtjaim életkedve, akkor fordult a kocka.

Seregek:

Vámpír grófok:
Vámpír generális: 2 szint, Lord of the dead, Staff of Sorcery
Vámpír: 2 szint, Summon ghouls, Book of Arkhan
Vámpír: 2 szint, Lord of the dead, Rod of flaming death
10 csontváz, bajnok, zászlós, lándzsa
10 ghoul, ghast
5 fekete lovag, bajnok zászlós
3 vámpír denevér
6 Crain wraith, 1 Banshee


Nemes elfek:
Mágus generális: 2 szint, Lore of High Magic, Jewel od the Dusk, Guardian Phoenix, Gem of Courage
Mágus: 2 szint, Lore of Light, Silver wand, Dispel scroll
Mágus: 2 szint, Lore of High Magic, Annulian Crystal
15 Lotherni tengeri őr: full command, Lion Standard
15 Főnix gárdista: full command, Banner of Sorcery
10 Fehér oroszlán: full command, Standard of Balance
2 DárdavetőTerep és felállás:
A terep berendezésénél Lajos barátom talált egy álltalunk sohasem használt szabályt, ami szerint a csatatér középpontjától 12" sugarú körben nem lehet semmi tereptárgy (remélem ezt használjuk majd a következő törpés csatánál is). Így tehát két erdő jutott a terep két szélére, plusz egy járhatatlan terepnek minősülő sziklaorom a nemes elfek alapvonalára. A játékot a nemes elf generális kezdte.

1. kör, nemes elf:
Sokat nem mozognak az elfek. A 15 tengeri őr a varázslóval sétál be a 24"-es lőtávba, és az oroszlánharcosok jönnek előre pár inch-et. Ezzel csak annyit értek el, hogy kitakarták mindenféle lövés elől a baloldali nyílvetőt. A mágia fázisban röpködtek a különféle mágiák, de csodával határos módón semmi sebet nem okoztak a seregemnek. Itt megjegyezném hogy a staff of sorcery 3-4 alkalommal is megmentett a gyilkos varázslatoktól a játék folyamán. A lövési fázisban tűz alá vették mindennel a csontvázakat, és leterítettek belőle 4 darabot. Ezek persze a játék második felében újra összeálltak nem kis kavarodást okozva az elfek közt.

1. kör, vámpír:
A vámpír denevérek berepültek a jobb szélen lévő erdő mögé takarásba. A ghoulok, és a csontvázak vámpírokkal az élükön, teljes sebességgel megindulnak előre, míg a fekete lovagok az éteri lovakkal belovagoltak a bal oldali erdőbe. A generális a sírőrők élén megkerülve a jobb oldali erdőt araszol az ellen felé, míg a wraithek bemozognak a csontik elé, kitakarva őket az esetleges lövések elől. Ez nagyon jó húzás lett volna, hogy éteri lényekkel takarom ki a simákat ezáltal elkerülve a veszteségeket, csakhogy 3 varázsló volt az ellenséges csapatban gusztustalanabbnál gusztustalanabb sebző varázslatokkal, így jó nagy hülyeségnek bizonyult.
Mágia fázisban mindössze 5 ghoult tudtam beidézni 8 kockából, plusz tönkretettem a jó kis sebzős, pánik tesztet okozós varázsbotomat. Na ekkor már lefelé konyúlt a szám.

2. kör, nemes elf:
A tengeri őrők alakzatot váltottak. 5x3 as alakzatban készültek a közelharcra, így a főnix őrők elő tudtak jönni a hátuk mögül. Az oroszlánok visszahátráltak egy pár inch-et, hogy ne legyenek útban a szélső nyílvetőnek. A mágia, és a lövési fázisban 12 hatalmi kockával a Lajos lepucolta 4 wraith-emet (ez testvérek közt is vagy 200 pont), vagy 5 csontvázat (csak 1 db maradt), és 3 ghoul-omat. Na itt már határozottan frusztrált voltam, mivel a seregem jó része elment úgy, hogy veszteséget még nem okoztam.

2. kör, vámpír:
A ghoulok tovább nyomultak előre, a fekete lovagok meg kijöttek az erdőből és farkaszsemet néztek a főnix őrőkkel. A csontvázas vámpírom mivel nem érezte magát biztonságban 1 szál csonti mellett átszédelgett a ghoulos kockába. Az egy csontváz meg tovább nyomult előre a többiek nem kis szórakozására. Ekkor még nem sejtették (igaz én sem) hogy ez az egy nyavajás csontváz fogja megnyerni nekem a játékot. A generális a grave guard-okkal tovább haladt előre az erdő mentén. A vámpír denevéreim berepültek a szélső nyílvető elé, hogy majd a mágia fázisban a főnők egy Vanhel's danse macabre-val rátolja őket, de ez természetesen nem sikerült. A banshee a megmaradt két wraith-el beiszkolt az elfek alapvonalára ami által csak 1 varázsló látta őket. Síkított is egy nagyot, de a hegyesfülüek fel sem vették. A mágia fázisom kimerült 5 db ghoul beidézésével, a többi varázslat vagy nem sikerült vagy semlegesítették. Itt kb 90%-ban biztos voltam benne hogy kikapok, de azért nem adtam fel.

3. kör, nemes elf:
A Főnix őrők megrohamozták a fekete lovagokat, míg a többi egység mozdulatlan maradt. Mágia fázisban elhulott 2 grave guard valami fény tanából származó 6-os erejű mágikus lövedéktől, a fekete lovagok fegyverhasználati értéke meg leredukálódott 1-re. A ghoulok is kaptak az arcukba valami csúnyaságot amitől 4 ott is maradt. A lényeg a wraith-ekre ható mágiákat semlegesítettem. Lövési fázisban a szélső nyílvető megsorozta az ott ragadt denevéreket, de mivel ezek csatározónak számítanak csak 1-et sikerült leteríteniük. Közelharcban a főnix őrők levágtak 1 lovagot, míg a lovagjaim is lecsaptak 1 őrt, egy jól irányzott gyilkos csapással. A probléma ott kezdődött, hogy a túlerő meg a sorbónuszok miatt 3-al buktam a csatát, ami a vámpír szabályok szerint 3 plusz sérülést okozott. Na így maradt egy lovagom, aki állta a sarat.

3. kör, vámpír:
Na eljött az én időm, beértük az ellent. A denevérek, és a wraith-ek rohamot jelentettek be a nyílvetők ellen. A generális a sír őrőkkel farkasszemet nézett az oroszlánharcosokkal, de nem mentek be rohamtávra nekik. A ghoulok megközelítették kb 2"-re a lándzsásokat, míg a megmaradt 1 csontvázam besétált a lándzsások oldalába. Mágia fázisban az 1 csontváz mellé idéztem még 13-at, és Vanhel haláltánca varázslattal jól belenyomtam őket a lándzsások oldalába. Ezzel sikerült 3 rohamot indítanom a körben. Közelharcban a denevérek megették a szélső gép kezelőit, a wraithek meg kifilézték a másik gép kezelőit (csak a generális varázsló tudott elmenekülni a csatatérről). De mégis a legjobb közelharc a csontvázak és tengeri őrők közt zajlott. 2 csontváz pusztult 1 őrrel szemben, de mivel volt egy félelem immunitást okozó zászló náluk kitartottak. A főnix őrők meg levágták az utolsó lovagomat a legnagyobb sajnálatomra. Itt most úgy tűnik hogy eltékozoltam ezt a nagyon erős osztagot, de valójában a céljukat elérték, mert feltartották 2 körig a főnix őrőket, ezáltal meg tudtam tizedelni a többi hátsó egységét a Lajosnak.

4. kör, nemes elf:
A főnix őrők egy íves fordulóval megpróbáltak ráfordulni a ghoul-okra. Ez nagy hiba volt, mivel a march block miatt nem sikerült ez nekik ezáltal elvesztettek egy kört. Az oroszlánok alakzatot váltottak, hogy hátba tudják majd támadni a csontvázaimat. A mágia fázis már csak 2 varázslóval kezdődött, és jóval kezelhetőbbnek tűnt mint eddig. Mindössze 3 ghoul veszett oda benne. A közelharc folytatódott a csontik és a tengeri őrők közt. 1-1 veszteséget tudtunk okozni, de mivel a csontvázak oldalról támadtak sorbonusszal nyerték a harcot. A tengerészek futottak, a csontik utánnuk, le is vágták mindet.

4. kör, vámpír:
A ghoulok teljes alakzatot váltottak, így pont a főnix őrők oldalába kerültek. A csontik szembefordultak az oroszlános fiúkkal, míg az összes többi egységemmel körbevettem őket minden oldalról. A banshee jól le is kiáltott közülük egyet. Mágia fázisban feltöltöttem a csontikat 21 főre, a ghoulokat 20-ra, míg visszahoztam egy wraith-t is a halálból (na ez egy kicsit viccesen hangzik). Végezetül pedig Arkhan könyvével betoltam a megerősített ghoul kockámat a főnix őrők oldalába. Ezeket persze 2 vámpírral meg is futtatuk, és be is értük őket.

5. kör, nemes elf:
Rohamoztak az oroszlánok a csontikra, le is vágva közülük négyet, de hát azok nem olyanok hogy felvegyék az ilyen csapásokat.

5. kör, vámpír:
Mindenkivel aki odafér megrohamoztam az oroszlánosokat. Ebbe beletartozik a 3 wraith, a banshee, a denevérek. Még a generálisom is elhagyta a grave guard osztagot, hogy henteljen egy kicsit. A végén elhulott 5 csonti, meg 5 oroszlán, de mivel konokok voltak, és náluk is volt valami fránya zászló kitartottak a túlerővel szemben.

6. kör, nemes elf:
Közelharc, nincs túlélő a hegyesfülűek közt.

Végeredmény:
Második játékom a vámpír grófok sergemmel, és ismét nagyon sokat tanultam velük kapcsolatban. Főleg hogy soha nem szabad feladni velük. Lajos barátom egy kicsit elkedvetlenedett a vereség okán, de már meg is beszéltünk egy 2000 pontos visszavágót, ahol maga Teclis fogja vezetni a bosszúálló elfeket. Tartok tőlük nagyon, főleg ha eszébe jut használni a mágiaszívás varázslatot is...
Vissza a lap tetejére