Scenario leírásaÉjgoblin kampány


Bogesz


Nuzz’ra a brunyó kis éjgobbó sámán elhatározta, hogy halhatatlanná teszi magát, ehhez pedig az első lépcső az, ha a sebei gyorsabban gyógyulnak, mint a társainak. Egyetlen ilyen lényt ismert Nuzz’ra akkoriban, ez pedig a kőtroll, mely a Világvége Hegységben számtalan helyen előfordul a falu közelében is él pár barlangi kőtroll. Hosszas elmélkedés után Nuzz’ra úgy dönt, hogy egy ruhát, vagy páncélt készít a troll bőréből, amelyet mágiával itat át és így a trollok legendás regenerálódására tehet szert, ha viseli a páncélt. Lenyúzott trollbőrt látott már korábban is, de a legyilkolt trollok bőre sajnos nem megfelelő, mert ahogy az élet elszáll rusnya testükből, úgy a bőrük is elveszti az előnyös tulajdonságot.
Nem maradt hát más hátra, mint, hogy elinduljon trollbőrt szerezni, de nem is akárhogy: élő troll kell neki. Azt is kitalálta, hogy hogyan tehet szert élő trollra. A törzsben a harcosok között van jó pár legény, akik hálókat visznek a csatába, de békeidőben is használják azokat a barlangi squigek összefogdosására. Pár ilyen éjgobbó a hasznára válhat. Sikerül is meggyőzni őket, némi saját főzésű gombasörrel, és még pár íjászt és egyéb éjgoblint is. A gombasörtől felbátorodva érkeztek meg a trollok barlangjához, ahol éppen az egyik szörnyű lény szedegetett valamit a kövek között.
Uccu neki, gyorsan előre! Rárohantak a trollra, persze Nuzz’ra okosan hátul maradt, maga elé engedve a hálósokat és a többieket. Az íjászok néhány bátortalan lövéssel felhergelték a trollt, de sérülést nem okoztak neki. A troll bambán elindult az újdonsült látogatói felé. Ezen a ponton még nem lehetett eldönteni, hogy vendégként, vagy betolakodóként tekint rájuk.
Amikor sikerült elég közel érni, a hálóvetők a trollra rontottak, de egyiküket egy hatalmas savköpet azonnal a földre terítette, és füstölgő, rángatózó rongycsomóvá változtatta. Ennek fele, se tréfa, gondolta Nuzz’ra és minden kísérőjét a trollra parancsolta, miközben ő a biztonságos háttérben maradt.
Végül - nem kevés áldozat árán - sikerült is három goblinnak behálóznia és a földre kényszerítenie a trollt, de ebben a pillanatban megjelent egy második fenevad is a barlang szájában, mely valószínűleg a csatazajra bújhatott elő. Nuzz’ra ijedtében elmondott egy Agyrobbantás varázslatot, ami azonnal agyonütötte a frissen megjelent trollt.
De ezzel még nincs vége, mondhatni csak most kezdődött el az igazi munka. A trollt a hálósok biztonságban hazavitték és a sámán kunyhójának hátsó elkerített részében lekötözték. Nuzz’ra ugyanis a varázstárgykészítés következő fázisára koncéntrált, mely fázisban egy szép kosárnyi barna squigláb gombát kell szedni. Nem tűnik nehéz feladatnak, de a gomba sajnos csak a vastelérek közelében terem meg, így egy törpe bányát kell felkutatni. Elhagyott törpe bánya nincs a közelben, muszáj lesz összecsapni a gyűlölt ellenséggel.
Nuzz’ra elindult hát és egy népes éjgoblin sereggel nekivágott a legközelebbi törpe tárnának. A troll elfogásának híre gyorsan terjedt, élő trollt, még senkinek sem sikerült elfognia a törzsből, ezért sok új követőre lelt a sámán.
A törpe bányát hamar megtalálták, az izzadt törpe szag messze elszáll a hegyek között. A tárna bejáratát azonban nem hagyták őrizetlenűl a törpék és az éjgoblinok bujócskázva próbálták meg megközelíteni a bánya lejáratot. Közben egy újabb törpe jött ki a tárnából, majd később még három. Heves összecsapás kezdődött és hullottak a goblinok, elesett pár törpe is, de Nuzz’ra mindvégig igyekezett a háttérben maradni. Egy gondolat járt csak a fejében: el kell jutom a gombákig. Az éjgoblin túlerő lassan felülkerekedett a törpéken, de a csata vége felé még a bányászok főnöke is előkerült. Az utolsó pillanatban őt is sikerült teremtője elé küldeni, bár Nuzz’ra is megsérült kissé a csetepatéban. A törpe főnökről azért sikerült lehúzni a mágikus sisakot, melyet Nuzz’ra azóta is büszkén visel.
A gombák begyűjtése után a faluba tértek vissza. Nuzz’ra lehámozta a gombák gallérját és egy préssel kinyomta belőle a levet. Egy squig kihullott fogából faragott egy tűt, abba fűzte a cérnát, melyet előzőleg a kifacsart lével jól átitatott. A varázstárgy készítése komoly koncentrálást igénylő folyamat, azt megzavarni nem szabad, a mágia szeleivel valamint Gork és Mork kegyével csínján kell bánni. Végül is a trollpáncél elkészült és Nuzz’ra boldogan öltötte magára.
Az élet persze nem ilyen egyszerű. A törzs egy idősebb sámánja, Grat’sha, tudomást szerzett Nuzz’ra törekvéséről, hiszen ezt nem lehetett titokban tartani. Már csak azért sem, mert a troll élve megnyúzása nem mindennapi látványosságot nyújtott a falu lakói számára.
Nuzz’ra épp a kísérőivel tartott a kunyhója felé, amikor Grat’sha és testőrei rajtuk ütöttek. Az éjgoblinokra jellemző bátorság mindkét oldalon hamar megmutatkozott, amikor is a sámánok és a kísérőik is mind a környező sziklák, és sámánkunyhó mögé rejtőztek. Nuzz’ra néhány íjásza megpróbálta a rövid íjaival levadászni az ellenfelet, de ez nem járt sikerrel. A bujócska végén Nuzz’ra egy Agyrobbantás varázslattal sikeresen kivégezte a vetélytársát. Ebben az összecsapásban más nem sérült meg, így kímélve a drága éjgoblin életet...

A fent olvasható csata leírások egy 3 részes kampány tesztjátékáról készültek. Ez alatt a játék alatt számtalan módosítást kellett elvégezni, és felmerült az ötlet egy práhuzamos kampány elkészítéséről is, melynek a 4. küldetése egy ebbe a kampányba betoldott 4. küldetéssel fog összefonódni.
Ha a teszteléseken sikeresen túljutunk, a 2x4 scenariot tartalmazó kampánytsorozato(ka)t elérhetővé tesszük weblapunkon. Az első tesztünkön az Éjgoblin sámánt Bogesz személyesítette meg, míg az ellenfelet Szaka alakíotta. Az teszt pedig a Főnix Csarnokban játszódott le.Vissza a lap tetejére