Scenario leírása
Csata leírásaImperial Guard - Chaos Space Marine összecsapás

600 pont

Szaka vs. Mark of ChaosA Főnix Csarnok által rendezett Warhammer 40000 verseny második fordulójának egyik csatája.

Seregek:

Imperial Guard:
Company command(5fő):lascannon, melta gun
Platoon command(5 fő):plasma pistol, grenade launcher*2
1 st squad(10 fő):melta gun
2 nd squad (10 fő):flamer
1 st heavy squad(6fő):rocket launcher*2
2 nd heavy squad(6fő):heavy bolter*2, AC
Penal legion(10 fő)
Sentinel
Armoured sentinel

Chaos Space Marine:
Chaos lord
Berserker squad (9 fő)
Chaos Space Marine squad(10 fő):lascannon
Rhino

Terep és felállás:
Mivel a házi bajnokság keretein belül játszottunk a terepet Thanatos a bíró állította össze, amiben megtalálhatóak voltak a nagyobb nyílt terektől a fedezékekig minden. Én választottam oldalt, így rögtön a parancsnoki egységemet a nehézfegyveresekkel megtűzdelve beraktam egy nagy kráter fedezékébe az egyik sarokba, hogy tartsák az objektívámat. Ezek szomszédságában volt a Platoon command, és az első szakaszom egy páncélozott Sentinellel támogatva. A többiek tartalékban maradtak. Márk a Berserkereit a lorddal berakta egy Rhino-ba, amit a terep közepén található romos épület mögött helyezett el takarásban, míg a SM szakaszát fedezékbe telepítette az objektívája mellé.

1. kör, Imperial Guard:
Mivel nagyon defenzív beállítottságú a seregem ezért nem mozogtam senkivel, ellenben össztüzet indítottam a Rhino –ra ami ezáltal elvesztette a fegyverzetét, és mozgásképtelen lett anélkül hogy akár 1mm-ert is mozgott volna.

1. kör, Chaos Space Marine:
A berserkerek kiszáltak a Rhino-ból egy nehéz terepre, és kemény 2” el nekiálltak közelíteni az állásaimat. Az űrgárdisták tüzet nyitottak a lascanonnal a sentinel-emre aki ettől meg is zavarodott és következő körben nem lőtt.

2. kör, Imperial Guard:
Megérkeztek a Penalok, akiket kímélve nem dobtam be a Berserkerek háta mögé a fedezékbe, hanem a bal sarokban a fedezék mögött gyülekeztettem hogy majd jól lelőnek pár khorne fanatikust. Na ez jó nagy hülyeség volt, de hát saját hibáiból tanul az ember. Tartalékból megérkezett a 2. szakasz is akik az első szakasz melett vett fel védekező pozíciót a kráter szélénél. Egy félreértés miatt nem adhattam ki parancsokat így csak vaktában lövöldöztek az embereim nem sok sikerrel. Egy kicsit el is kámpicsorodtam, mert a Márk az összes mentőjét megdobta.

2. kör, Chaos Space Marine:
A berserkerek tüzelve közelítették meg a Penalokat, akiket aztán közelharcban fel is szeltek mind egy szálig. A CSM szakasz ismét a sentinelt lőtte, ami meg is semmisült.

3. kör, Imperial Guard:
Láttam hogy ezeknek a berserkereknek a fele sem tréfa, így lassan elkezdtem hátra húzni a gyalogos szakaszaimat. A sima felderítő sentinel a jobb oldalon közben megérkezett, és a multi laser-el lelőtt 1 marine-t. Mindenki más a berserker-ekett lőtte akikből le is esett vagy három.

3. kör, Chaos Space Marine:
A berserkerek szaladtak tovább az állásaim felé a nyílt terepen. Míg a lascannon-os marine lelőtte a fegyvert a sentinel-emről.

4. kör, Imperial Guard:
A gyalogság tovább hátrált, míg folyamatosan tűz alatt tartottam a berserker-ekett. Három maradt életben a lorddal együtt.

4. kör, Chaos Space Marine:
A berserkerek beszaladtak a kráterbe, így karnyújtásnyira álltak a 2 gyalogos szakaszomtól. A lascannonos csávó kilőtte a másik sentinelt.

5. kör, Imperial Guard:
Nem hátráltunk tovább, hanem két darab „First rank fire, second rank fire” paranccsal a gyalogságom visszaküldte a Káosz lordot a követőivel Khorne színe elé. A nehézfegyveresek kilőttek 3 Chaos marine-t, de megdobták a pánik tesztet, és kitartottak.

5. kör, Chaos Space Marine:
A Lascannon-os tengerész belelőtt egyet a szakaszparancsnoki egységembe ahonnan kihullott egy derék baka.


Epilógus:
Na ugye itt számítottam rá, hogy a következő körben, egy jól sikerült tüzelési fázissal lemosom a maradék 4 figurát, és tisztán hozom a meccset, de a sors egy egyes dobással közbeszólt és vége szakadt a mérkőzésnek. Gondoltam azért egy 10-10 re így is jó vagyok, de mint derült égből a villámcsapás kiderült hogy az objektíva közepétől mérjük a 3”-et nem a szélétől, amiből kilógtam 2 mm-el, és bírói döntés alapján 10-0 ra vesztettem. Azt azért megjegyezném ha a legelején valaki mondja hogy honnan mérünk, amire a szabályköny külön ki is tér, akkor odébb rakom a figurámat pár mm-el és máris egy élvezetes, jó játékként marad ez meg az emlékezetemben. Így sajnos egy nagy csalódás volt.


Vissza a lap tetejére