Scenario leírása
Csata leírásaVámpír - Káosz összecsapás

2000 pont

Szaka vs. Lajos


Több mint egy hónapos kihagyás után végre ismét csatarendbe állíthattam élőhalott hordáimat Lajos barátom förtelmes káosz serege ellen. A hadaink így festettek.

Terep és felállás:
Az asztalon jól ismert tereptárgyak alkottak egy erdőt, egy dombot, egy áthatolhatatlan sziklás részt, és egy kő emelvényt. A felpakolást Lajos kezdte, és el is foglalta rögtön a domb felőli részt. Balról jobbra a következő egységek álltak 14 káoszharcos Sigvalddal, 9 kiválasztott egy tzeentz mágussal, 10 marauder, egy pokolágyú, egy Shaggot, még 10 marauder, és végül 5 káosz lovag. Az én oldalamon volt 5 black knight, 4 wraith bansheeval, 10 csontváz egy vámpír hőssel, 3 óriás denevér mögöttük a frenzy-zős blood knight-ek a generális vámpírral, aztán 11 ghoul még egy vámpírral és egy nekromantával, 20 zombi, meg 5 lupi zombi. Kezdés dobásra hétszer dobtunk ugyanolyat, mire nyolcadik dobásra sikerült végül felülkerekednem és el tudtunk kezdeni játszani is.

1. kör, Vámpír:
Az egész sereg megindult az ellen felé kínosan ügyelve rá hogy a blood knight-ok ki legyenek takarva, és ne kelljen rohamot bejelenteniük. Ezt könnyen meg tudtam oldani a denevérekkel főleg hogy a generális feltámasztott még 2 darabot. Itt kezdtem el gondolkodni, hogy minek is hoztam azt a 20 zombit aminek sokkal nagyobb hasznát láttam volna, ha úgy támasztgatom fel őket. Mágia fázisban szépen gyarapítottam a seregemet ghoulokkal, és csontvázakkal.

1. kör, Káosz:
Az ágyú kivételével mindenki megindul előre, keresve a közelharcot (végre nem egy lövős sereg…). A mágiafölényem hatalmas volt 4 varázslóval eggyel szemben, így simán semlegesítettem minden próbálkozást ebben a körben. Tüzelési fázisban megszólalt a pokol ágyú, de szerencsére mellé lőtt.

2. kör, Vámpír:
Na eljött az idő a nagy trükkre amire építettem ezt a sereget. A terv az volt hogy mivel kör elején a kitakarás miatt nem lát senkit a blood knight osztag ezért nem is kell rohamot bejelentenie. Mozgási fázisban elrepülnek előle a denevérek (lehetőleg a támadni kívánt egység hátába) majd megközelítik a lovagok a célpontot. Mágia fázisban aztán vanhel’s danse macabre-val jól rájuk tolom. Na erre a kollégák kitalálták, hogyha nem tudok rohamozni, de látom az ellenfelet (large target) akkor is be kell jelentenem a rohamot és 0 inch megtétele után rontott roham lesz belőle. Na ez a döntés egy kicsit kiakasztott, de mit volt mit tenni folytattam a játékot. Itt azért megjegyezném hogy ilyen szabály nincsen. Ha nem tudsz rohamozni, nem kell rohamot bejelentened.
Tehát volt egy rontott rohamom a generálissal, szemben egy Shaggot vigyorgott, mert számított rá hogy következő körben behentel. A denevéreimmel azért berepültem a shaggot mögé, míg a wraith-ek veszélyesen megközelítették a pokolágyút. A lupi zombikkal egy kis hangulatkeltés miatt bemasíroztam a káoszlovagok oldalába, míg az összes többi egységemmel mindössze 1-2 inchet mozogtam előre. Mágia fázisban létrehoztam egy 5 életerőpontos szellemcsapatot a shaggot arcába, míg a többiek toldozgatták a csontik, és ghoulok hiányzó sorait.

2. kör, Káosz:
A káoszlovagok berohamozták a zombikat, akik hősiesen állták a rohamot. A jobb szélső marauder egység szembefordult a lupi zombikkal hátat mutatva a blood knight-oknak. A többiek éppen csak araszolgattak 3-4 inch-eket előre. Mágia fázist semlegesítettem, a lövési fázisban viszont a hell cannon lelőtt 2 blood knight-ot. Közelharcban a lovagok levágtak 6 zombit, majd CR-ből még 3 elesett.

3. kör, Vámpír:
A blood knightek hátba rohamozzák a maraudereket, ugyanezeket oldalba a denevérek. A wraithek megrohamozzák a hell cannont, a szellemek meg a shaggot-ot. Mivel a káosz harcosok Sigvalddal nagyon közel voltak a black knight-aim a stratégiai visszavonulás mellett döntenek. Az óriásira duzzasztott csonti és ghoul kockám kivár, míg a lupi zombik befutottak a káosz lovagok mögé. Mágia fázisban levarázsoltam 4 maraudert a középső blokkból a rod of flaming death nevű kütyümmel, a zombi farkasokat(akiket idő közben 10 főre növeltem) meg betoltam a káoszlovagok hátába. Na mint ez kiderült jó nagy hülyeség volt. Közelharcban a vér lovagjaim lesöpörték a marauder-eket és leszaladtak a pályáról. A shaggot, és a pokol ágyú is kapott 1-1 sebet úgy, hogy ők nem tudták megsebezni a támadóikat mivel éteriek voltak. A káosz lovagok behentelték az összes zombit, és még a lupi zombik is kaptak 5 sebet CR-ből.

3. kör, Káosz:
A középső marauder kocka rohamot jelent be a ghoulok ellen, de nem érnek oda. Sigvald kivállik a káosz harcosok közül, akik ennek köszönhetően az erdőben maradtak. A kivállasztottak vészesen megközelítik a csontváz kockát. Mágia fázisban egy ellenállhatatlan erejű varázslattal kinyír a tzeentz mágus egy wraith-t. Közelharcban a shaggot, meg az ágyú megint sebződik, a lovagok viszont levágják a farkasaimat.

4. kör, Vámpír:
A ghoul kockám megrohamozza szemből a maraudereket, a denevérek meg oldalról szintén ezeket. A csontváz kockám akkorára duzzadt időközben, hogy nem férnek el a ghoulok mellett, így ők nem tudnak rohamozni (na jó annyira nem is akartak). A black knight osztagommal úgy manőverezgettem hogy senki ne lássa őket, így még egy körig kimaradtak a harcból. A visszatérő blood knight-eket bátran beállítottam szembe a káosz lovagokkal hogy győzzőn a jobbik. Mágia fázisban feltámasztottam egy elesett vámpírt, meg egy csomó egyéb lényt. Lövési fázisban a banshee bekiáltott egy igen sikereset az ágyú kezelői közé, akik erre mind a hárman meghaltak. Közelharcban egyszerűen elsodortam a maraudereket, és olyan remek pozícióban voltam hogy megállíthatatlan rohammal a ghoulok szemből, a denevérek oldalról csattantak a Káosz kiválasztottak egységébe.

4. kör, Káosz:
A lovagok megrohamozták az én lovagjaimat akik állták a sarat. Sigvald oldalról megtámadta a csontváz kockámat, ők is állták a rohamot. A magukra hagyott káosz harcosok kikeveredtek végre az erdőből ahol idáig kóricáltak Sigvald nélkül. A mágia fázisban a próbálkozásokat sikeresen semlegesítettem. Közelharcban elhulott az ágyú a wraith-ek álltal, és kapott még egy sebet a shaggot. A káosz lovagok csúfosan felmorzsolódtak a blood knight-eken meg a generális vámpíron. A kiválasztottak igaz hogy megölték a nekromantámat, de annyi sebet kaptak ők is hogy a játék elején kidobott 10-es ld ellenére is elszaladtak. Sigvald szintén megtört a csontváz kocka álltal, akik üldözés közben belerohantak az arra masírozó káosz harcosokba.

5. kör, Vámpír:
Na ez már nagyon a végjáték volt. A wraith-ek megrohamozták a shaggotot, és közösen a szellemekkel meg is ölték ebben a körben. A fekete lovagok megrohamozták a káosz harcosok oldalát, míg a ghoulok ráfordultak ezeknek a másik oldalára, és egy mozgatós varázslattal meg is támadták őket. Így 3 oldalról támadva nem tudtak kitartani a lovagok és elszaladtak. Előtte persze a denevérek jól berepültek a hátukba, így ezeken felkenődve fejezték be a pályafutásukat.

5. kör, Káosz:
Gyülekezik Sigvald.

6. kör, Vámpír:
A csontvázak megrohamozzák Sigvaldot. Okoz nekik 4 sebet, és kitart.

6. kör, Káosz:
Sigvald párbajkihívást intéz, amit el is fogad a csontváz bajnok. A párbaj végeredményét ki lehet találni…


Epilógus:
Ismét bebizonyították a rátermettségüket az élőholt hordák egy másik végtelenül tápos faj ellenében is. Már biztos hogy ezekkel indulok a következő versenyen, mert ezeket nem lehet olyan csúnyán csőbe húzni mint legutóbb a törpe kompániámat.
Egy jó tanács minden vámpír játékosnak. Ne hagyjátok magatokat meggyőzni olyan szabályértelmezésekről, ami könnyen a vámpír generális életébe kerülhet, mert az nem jó…Vissza a lap tetejére