Scenario leírása
Csata leírásaNemes elf - goblin összecsapás

500 pont

Lajos vs. Bogesz

Lajossal megbeszéltük, hogy leugrunk a klub új törzshelyére, a Főnix Csarnokba, és ha már ott vagyunk, játszunk is eggyet. Ez volt a klub első játéka itt.

Seregek:

Nemes elfek:
1 mágus (2. szintű, generális)
14 dárdás (full command)
1 óriás sas
1 nyílvető


Goblinok:
1 goblin nagyfőnök gigantikus pókon (generális)
1 éjgoblin sámán (2. szintű)
5 erdei goblin póklovas (rövid íj)
20 éjgoblin (rövid íj, bajnok, 1 fanatikus)
5 éjgoblin squiglovas


Terep és felállás:
A kicsi seregek miatt mindössze két erdőt raktunk fel. Egy lombhullatót az egyik rövidebb táblaszél közelébe, és egy tűlevelűt a másik oldalra. Ez utóbbi erdő volt a nagyobb és a csata java része e körül bonyolódott.
Én választottam oldalt, és a póklovasaimat a generálissal együtt a nagyobb erdővel szemben állítottam fel. Melléjük jobbról az éjgoblin íjászok kerültek, a póklovasok mögé pedig az éjgoblin sámánt helyeztem. A squig hopperek a kisebbik erdővel szemben álltak fel.
Lajos az elf nyílvetőt a kisebb erdő közelébe helyezte, és onnan viszonylag jól be tudta lőni a terepet. A dárdások a mágussal középen lettek elhelyezve és végül a nagy erdő mögé került az óriás sas. Az első kör Lajosnak jutott.

1. kör, nemes elfek:
A dárdások kissé előre nyomultak, de csak annyira, hogy a dárdavető lővonalába ne kerüljenek bele. A sas az erdőt a pályaszél felől megkerülte, úgy, hogy a póklovasok frontjába ne lógjon bele. A dárdások kaptak valamilyen bátorság varázslatot, amitől konokokká váltak, a nyílvető pedig egy Saphery pajzsa varázslatot kapott volna, ha nem semlegesítem. A nyílvető megsorozta az éjgoblinokat és 4 fő veszteséget okozott. Ez még kevés egy pánikteszthez.

1. kör, goblinok:
A póklovasok ráfordultak a sasra, az éjgoblin sámán beszaladt az erdőbe, az éjgoblinok pedig az erdő széléig mentek előre. Az óriás sas közelsége miatt nem tudtak erőltetett menetet végezni, így kicsit kilógtak az erdő mellett és remek célt szolgáltattak a nyílvető számára. A squiglovasok pont a kicsi erdő közepén fejezték be mozgásukat. A sámán egy Gork segít varázslattal próbálkozott a dárdások ellen, de ezt az elfek könnyedén semlegesítették. Generálisom ekkor Nibbla gyűrűjével próbálkozott, de az visszaütött. Még szerencse, hogy csata előtt mégis Gork páncélja mellett döntött, így a páncél által megnövekedett szívósságának köszönhetően a gyűrű nem sebezte. A póklovasok a rövid íjaikból egy sorozatot eresztettek a sasba és egy sebzést okoztak is.

2. kör, nemes elfek:
A sas rohamot jelent be a póklovasok ellen. Ennek hatására el kell ereszteni a fanatikust, de mivel a sas irányában a póklovasokon keresztűl lehetett volna csak, így az ellenkező irányba löktük ki, hátha a dárdásokba csapódik a későbbiek folyamán. A dárdások is előrébb araszoltak. Varázslatok ugyanúgy voltak, mint az előző körben. A nyílvető az éjgoblinokat lőtte, és 3 fő veszteséget okozott. A sas nem tudott sebzést okozni, de a póklovasoknak sem sikerült sebet ejteni. Ettől függetlenűl a sas megfutamodott, de a pókoknak sikerült levágni mielőtt elmenekült volna.

2. kör, goblinok:
A fanatikus kissé hátrafelé mozog. A póklovasok torzsalkodnak, viszont az íjászok hajráznak egyet és benyomulnak az erdőbe. Ezt még meg is toldottam kicsit a mozgási fázisban. A squig lovasok a dárdavető felé vették az irányt, de sajnos nem értek el odáig. Nibbla gyűrűje ezúttal bevert eggyet a mágusnak.

3. kör, nemes elfek:
A nemes elf dárdások előre jöttek kissé, a varázslatok ugyanúgy voltak, mint eddig is. A nyílvető a squig hopperekbe lőtt egy sorozatot és 2 fő veszteséget okozott.

3. kör, goblinok:
A fanatikus megfordul és belerohan az erdőbe, ezzel saját halálát okozva. Végre nincs torzsalkodás, az éjgoblinok ráfordulnak az erdő belsejében a dárdásokra, bár nem látják őket így lőni sem tudnak rájuk. A póklovasok az erdőn át közeltenek a dárdások háta felé. A squig lovasok beleugratnak a dárdavetősök közé és le is mészárolják a gép kezelőit.

4. kör, nemes elfek:
A dárdások ráfordulnak az erdőre és a bent tartózkodó éjgoblinokra.

4. kör, goblinok:
A póklovasok az erdőn át nyomulnak előre kicsit, a squig lovasok elindulnak a dárdások háta felé. A sámán újra próbálkozik a Gork segít varázslattal, ez azonban most félre sikerül és a sámán feje felrobban...

5. kör, nemes elfek:
A dárdások hátat fordítanak az erdőnek, hogy szemből fogadhassák a squig lovasok rohamát. A mágus félrevarázsol, de nem történik semmi.

5. kör, goblinok:
A póklovasok a dárdások bal oldalára kerülnek, az éjgoblinok előre mennek néhány inchet, hogy lássák a dárdások hátát. A squig lovasok a dárdások jobb oldala mellett suhannak el. Az éjgoblinok és a póklovasok is a dárdásokat lövik, egy elf halálát okozva.

6. kör, nemes elfek:
Az elfek a póklovasokra fordulnak, és várják a rohamot. A bátorságos varázslat sikerül, de ezúttal Saphery pajzsa nem jön össze.

6. kör, goblinok:
WAAAGH! A póklovasok a hajrával belerohannak az elfekbe szemből, a squig lovasok hátulról, az jászok pedig oldalról. A generálisom kihívást intéz a mágus ellen, de az megfutamodik. Minden dárdás előre támad, de mindössze egy póklovast tudnak megölni. Az összfegyvernemi támadásom eredménye 7 elf (köztük a mágus) halála. Az elfek nem futnak el.

Végeredmény:
A goblinok 520 pontot szereztek (420 + 100 pont a generális haláláért). A nemes elfek 135 pontot értek el.

Jó kis 500 pontos csata volt, amit kb. 1 óra alatt játszottunk le. Köszönet érte a Főnix Csarnoknak!


Vissza a lap tetejére