Scenario leírása
Csata leírásaFélreértés

1000 pont

Sztyopa vs. Szaka

Az Ezüst Pöröly Klán vezére, Rőttszakállú Bodin, és jó barátja, Vasöklű Kargan, az Orkgyilkos Klán Thánja vérre szomjaznak.
Újból. Az előttük álló, megkötözött goblin sámán, és segédje vérére. Hogy mi az oka?

Az egész történet, egy ellopott sörfőző prototípusról szól, és 40 jó törpe haláláról. Hogy hol is kezdődött? Megvan... Pár hónappal ezelőtt a két fennforgó Klán mérnökei összefogtak, hogy megalkossák egy új sörfőző prototípusát, a Habzó Sör Főzőt. Szerte Öregvilágon mindenki tudja, hogy a sör nem habzik. Ellenben a törpék tudják már, hogy igen. Méghozzá egy különleges vízforrásnak köszönhetően, ami buborékos. Ez a vízforrás a két Klán földjén (szikláján) található. A találmány a forrásvízből kinyert buborékokkal dúsítja a sört, ezáltal habzik. És nem megvetendő az új sör íze, ami sokkal finomabb, mint a hagyományos söré. Pár hónapos kemény munka (és egy pár kísérleti robbanás) meghozta gyümölcsét (sörét), és elkészült a Habzó Sör Főző. Természetesen az új sör kipróbálására a közelgő Bányász Jószerencse Ünnepe kiváló alkalom volt, és a Két Klán férfi tagjai összejöttek ünnepelni. Ordenáré nagy ünneplés kezdődött, és elkezdődött az ivászat.
Amikor a jó harcosok már állni és gondolkodni is alig tudtak, jött a hír! A Sörfőző eltűnt! Természetesen jó törpéhez híven egymást kezdték okolni, majd később gyanúsítani, hogy ki a hibás, vagy esetleg ki lopta el? És aztán részeg, eltompult aggyal előkerültek a fegyverek is. Mindegyik Klán hazament összegyűjtötték seregeiket, majd elindultak, hogy visszaszerezzék a másiktól a Habzó Sör Főzőt.

A két sereg egy kis ligetes völgyben futott össze, aminek közepén egy domb volt. A két Klán fölállította egységeit a völgy két szélén. Mindkét sereg rendelkezett egy-egy felderítő Gyrokopterrel, amik enyhén kacsázva szálltak fel, ugyanis a pilótáik csuma részegek voltak még mindíg. Az Ezüst Pöröly Klán vezére, Rőttszakállú Bodin enyhe kettőslátásban felmérte a helyzetet majd kiadta karabélyosainak a lőtávba való előrehaladást, de sajnos a távolságot rosszúl mérte fel, mert Vasöklű Kargan az ő Karabélyosaival azonnal tüzet nyittatott rájuk, és rögtön Bodin jópár törpéje orra bukott.
Közben mindkét vezér közelharci egységeit előre küldte az ütközetbe. Eközben a Gyrokopterek célt találván Lángszóróikkal tizedelvén mindkét sereget, csúnya pusztítást végeztek. Bodin pilótája Gyrokopterével csúnya sérüléseket szenvedett egy rossz fordulónál, Vasőklű Korgan nyílvetője tépázta meg. Majd mindkét pilóta kamikaze módon az ellenfél nyílvetőire csapott.
Közben a két sereg Fejszései részegen dülöngélve egymás felé masíroztak, de úgy néztek ki, hogy soha nem fognak összefutni a mai napon.
Eközben a domb másik oldalán Bodin Vastörői, és Kargan Pörölyösei készültek összecsapni. A Pörölyösök rohamba kezdtek, de aztán félúton elkezdtek énekelni, és megálltak. Több se kellett a Vastörőknek egy rohammal elsöpörték a Pörölyösöket, és nyomultak tovább az ellenfél nyílvetője felé. Kargan Gyrokoptere eközben leperzselte Bodin maradék puskását, akik megfutamodtak, majd felgyújtotta a nyílvetőjét is. Bodin Gyrokopterpilótája valószínűleg túl sokat ihatott, mert leszállt Kargan nyílvetője mellett, és elaludt, Kargan mérnökei meg közben szédszedték az amúgy is sérült Gyrokoptert apró darabokra, a pilótát pedig foglyul ejtették.
Kargan Gyrokoptere éppen fordulót végzett, hogy lecsapjon a Fejszésekre, amikor ezüstös csillanást látott, a völgy közepén lévő dombon. Arra vette útját, és észre vette azt, amiért az egész perpatvar kitört. A Habzó Sör Főzőt! És mellette két Goblint az igazi tolvajokat. Rögtön jelentést tett Kargannak, aki először maga sem akarta elhinni, majd a közben odaérkező, és ittasan kidőlő Vastörőkkel üzenetet küldött Bodinnak, hogy megvannak a tolvajok. Hát kéremszépen itt elérkeztünk történetünk elejére.
A két goblin fogoly, a Klánok pedig kibékültek, és a két vezér pedig azon tanakodnak, hogyan filézzék ki a két tolvajt......
Vissza a lap tetejére