Scenario leírása
Csata leírásaOrk - törpe összecsapás

1200 pont

Szaka vs. BogeszEmlékezetből írom a csatát, ezért lehet, hogy néhány részlet nem pontos (pld: varázstárgyak), de a lényeg az látszik belőle.
Orkok (Szaka):
-23 big'uns, dupla choppa, zenész, zászlós (Nogg Mészárolós Zászlója) , bajnok, Ork harci főnők,
-9 póklovas, rövid íj, zenész, zászlós, bajnok, Goblin harci főnők, gigászi pók,
-9 póklovas, rövid íj, zenész, zászlós, bajnok, Goblin harci főnők, gigászi pók,
-30 éjgoblin, rövid íj

Törpék (Bogesz):
-14 harcos, zenész, zászlós, bajnok, Törpe thán(rúnafegyver)
-10 hosszúszakáll, zenész, zászlós, bajnok
-3 trollslayer, 1 giantslayer, 1 dragonslayer
-10 puskás, pajzs, zenész, zászlós, bajnok
-10 puskás, pajzs, zenész, zászlós, bajnok
-ágyú, 3 kezelő, mérnök (újratöltés, tűz rúnája)

Felállás: lásd az első képet.

Törpe 1. kör: Mindenki áll mint a cövek. Lövési fázisban az ágyú tüzel 1 gobbó íjász pusztul.
Ork 1. kör: Senki nem lázong, az 1. gobbó póklovasok, az éjgoblinokkal egyetemben behúzódnak a domb takarásába. A 2. póklovasság beveti magát a keleti erdőbe 2"-el a szélétől megáll, az orkok nyomulnak előre az erdő mellett.

Törpe 2. kör: Kisebb mozgolódás, nem tudnak lőni senkit.
Ork 2. kör: Az éjgoblin söpredék összekap valami apróságon, és nem hajlandóak mozogni. 1 póklovasság berohamozza a Slayer osztagot, és 3 troll slayert le is vágnak közülük. A slayerek visszaütnek 1 pók halott, a vezér megsebesül. A 2. póklovasság kiront az erdőből, és a tábla széléig futva alakzatot váltanak. Az orkok kiérnek az erdőből, és ráfordulnak a puskásokra.

Törpe 3. kör: Az 1. puskás osztag, és a harcos osztag a Thán vezetésével ráfordulnak az 1. póklovas egységre, míg a hosszúszakállok a túloldalon szintén igazodnak az ellenfél felé. Tüzelési fátisban a 2. puskás osztag lő az orkokra, 2 fő veszteséget okozva. A slayer pók összecsapásban egy óriásgyilkos ottmarad a földön, míg csodával határos módon a pókoknak nincs veszteségük.
Ork 3. kör: WAAAAAAGH!!!! 1 póklovasság harcol. Az éjgobbók felmásznak a hegyre, majd lövik a puskásokat(nincsen veszteség) A 2. póklovasság rohamozza a hosszúszakállakat, akiket meg is futtatnak, és utol is érik őket(teljes osztag veszteség). Az orkok Nog mészáros zászlójával berohamoznak a puskásoknak (áll és lő 1 veszteség) majd 10 sebzést leosztanak nekik. Ebből egy 6+-os páncélmentővel a puskás bajnok marad. Moráldobás vagy mínusz 13-al, de dupla 1-el kitart.

Törpe 4. kör: 1 puskás osztag, és a harcosok 2 oldalról berohamozzák az 1. póklovasságot, ezek közelharcban még hősiessen kinyúvasszák a dragonslayert, majd megtörnek, és belemenekülnek a puskásokba. Az ágyú rálő a 2. póklovasságra (nem talál), míg a 2. thunderer osztag bajnoka kitart 20 ork ellen.
Ork 4. kör: Az éjgobbók berohamozzák a puskásokat, akik le is futnak a pályáról, de ezzel a gobbók az oldalukat mutatják a törpe harcos egységnek. A póklovasság megközelíti az ágyút. Az orkok végre levágják a thunderer bajnokot.

Törpe 5. kör: Ágyú lő a pókokra (1 veszteség), a törpe harcosok behentelik az egész éjgobbó csapatot.
Ork 5. kör: A póklovasok megrohanják az ágyút, és menetből ki is nyírnak mindenkit, majd megállíthatatlan rohammal hátbatámadják a törpéket, akik futnának a póklovasok elől, csak hát nem elég gyorsak hozzá.

Vissza a lap tetejére