Scenario leírása
Csata leírásaRetribution - Cygnar összecsapás

350 pont

Ducimax vs. BogeszA Főnix Csarnok Proxy Warmachine versenyének folytatása, ahol következő ellenfelem Ducimax volt.

Seregek:

Retribution:
Night's Whisper Kaelyssa
Gorgon light warjack
Griffon light warjack
Phoenix heavy warjack

Cygnar:
Captain Victoria Haley
Sentinel light warjack
Hunter light warjack
Defender heavy warjack

Terep és felállás:
Ellenfelem Griffonja és a warcastere egy dombra állt, míg a Phoenix és a Grorgon a domb mellett foglalta el a kiindulási pozícióját. Nálam a szokásos módon a Defender egy hegytetőre állt, jobbra tőle a hegy lábánál Haley kapitány, tőle jobbra pedig a Sentinel. A Hunter balra előre tolva egy épületrom második emeletén foglalta el állását.

1. kör:
Az ellenséges sereg a középen elterülő erdő felé veszi az irányt, így vonulva takarásba. Haley kapitány előre merészkedik és egy Temporar Barrier varázslattal lassítja az ellenfelet, valamint egy Arcane Shield varázslattal erősíti meg a Hunter páncélzatát.

2. kör:
A Griffon az erdőt kikerülve, a többiek az erdőn át, de végüli is mindenki a tűzvonalamba kerül. Ez alól talán csak a Phoenix mögött fedezéket kereső Kaelyssa a kivétel. A Hunter visszavonul és a Sentinellel együtt fedezetet nyújt Haley-nek. A Defender kisebb sérülést okoz a Phoenixnek.

3. kör:
Kaelyssa használja a feat-jét, így mindenki stealth lesz, de én erre sajnos nem figyeltem. Mindeközben mindenki előrébb vonul, a Griffon próbál az oldalamba kerülni (végül majd sikerül is nek). Haley használja a fetajét és a varázslatát, mellyel lassítja az ellenfelet, majd miután Ducimax közli velem (pár perc alatt másodszor), hogy 5" kell ahhoz, hogy lőhessek rá, csalódottan hátrébb húzódik a warcasterem a hegyre. A Sentinel követi. Így pocsékolódott el Haley nagyszerű featje.

4. kör:
A Retribution jackek közelednek, és folyamatosan mágiával és lövésekkel próbálnak gyengíteni, miközben az eddig elvesztet pajzsukat visszanyerik. Egy találat elviszi a Hunter ágyúját, így az a csatabárdjával várja a Griffon támadását. Varázslattal stationary állapotba kerül a Defender, ami nagyon nem jó hír a csata ezen fázisában. Haley újra lassítja az ellenfelet, és nem mellékes hatásként, a DEF értékük is csökken 3-at. A Sentinel bevisz egy találatot a Phoenixnek, és a további találatokra 6-ot dobok, azaz 3-at ráoszthatok a casterére is. Némi sebet okoz neki a sorozatlövés, de ez még nem végleges.

5. kör:
A Phoenix beér a hegyre, és a Sentinelt üti, melynek hatására az elveszti a mozgását és a cortexét. A Griffon a Huntert csépeli, és komoly sérüléseket okoz neki. A Gorgon a Defendert lövi. Ezen a ponton azt gondoltam, hogy elvesztem a csatát. De itt jött a fordulat: Kaelyssa varázsol, de mellé sikerül és a Phoenixet találja el, amitől az stationary állapotba kerül. Így lehetővé téve a Defender szabad mozgását. Haley kezdi a kört egy Temporar Barrier varázslattal, hogy az ellenfél DEF értéke 3-al csökkenjen. Majd a Defenderen a sor: leballag a hegyről, így láthatóvá válik Kaelyssa, majd egy boost-olt támadás és boost-olt sebzés dobás segítségével kivonja őt az élők sorából.


Epilógus:
A csatát hatalmas nagy szerencsével sikerült csak megnyernem. Igazából nem is az én szerencsém volt, hanem inkább Ducimax pechje, hogy a varázslata félre sikerült és ezáltal a Phoenix kiesett a harcból ideiglenesen, így teremtve meg a Defendernek a lövésre a lehetőséget. Mindent egybevetve jó játék volt, bár az utolsó kockadobásig azt hittem, hogy veszteni fogok.


Vissza a lap tetejére