Harc a Baltazar III-on

Circinus Szövetség - Odin pörölye zsoldos csapat

Bogesz vs. Szaka & Sztyopa3063. március 10.
Circinus Szövetség
Baltazar III.


Ian "Raptor" Kozlowsky őrmester rápillantott a kijelzőre és bekapcsolta a rádióját.
- Uram bemértem a célt, a felderítés nem tévedett 5 "banditát" észleltem a közeli erdőkben.
- Roger, Raptor közelítsd meg a célpontot, és ha lehet kerüld a harcérintkezést. Phyton zárkózz fel hozzám, BB te kövesd a Butchert a bal szélen, Crow Catapultja meg szemből biztosít tűztámogatást.
- Roger, Odin.
John "Odin" Nimmer hadnagy megtörölte gyöngyöző homlokát, mert igencsak megemelkedett a hőmérséklet a Clint 1-2R típusú 40 tonnás mechje kabinjában a felfokozott sebesség miatt. A mechje felett már rég eljárt az idő, de a zsoldoscsapat legutóbbi csúfos veresége óta örült hogy egyáltalán egy szakasznyi mechet fel tudott szerelni. A régi szép időkben az "Odin pörölye" zsoldoscsapat megközelítleg egy századnyi erővel rendelkezett, köztük jónéhány nehéz mechhel, páncélossal és egy szárny légűr vadásszal. Mára ebből csak Bob "BB" Brown Hunchback HBK-4G-je, Wolfgang "Phyton" Hütter Enforcer ENF-4R-e, és Raprtor Assasin ASN-101-e maradt meg a parancsnok Clint-je mellé. Mind ósdi elavult mech. Ezt a munkát sem tudta volna elvállalni, ha a szerencse nem küldi az útjába Sztyepan "Butcher" Rotmiszov-ot, és Natalie "Crow" Maddison-t a két szerencsevadászt, akik ráadásul mindketten egy-egy nehéz mech tulajdonosai voltak. Butcher egy Butcher BTCH-1A típusú 70 tonnás monstrumot vezetett, míg Crow egy Catapult CPLT-C1 nyergében szállt harcba. Odin tudta, ez a csapat utolsó esélye, ha nem sikerül érintetlenül megszerezniük a orbitális ágyút akkor le is húzhatja a rolót. A zsoldosegységnek vége lesz.
Ismét Raptor hangja törte meg a kommunikátor csendjét.
- Uram sikerült azonosítanom a banditákat. Küldöm az adatokat.
Odin rápillantott a kijelzőre és elsápadt.
Buswacker BSW-X1 55 tonna
Centurion CN9-A 50 tonna
Awesome AWS-8Q 80 tonna
Catapult CPLT-C4 65 tonna
Avatar AV1-0 70 tonna
A védelmi erők harcértéke igencsak meghaladta az előzetes várakozásait. Nyelt egy nagyot majd kiadta a parancsot.
- Vettem. Pozíciókat elfoglalni aztán támadás.
- Roger, Odin.

"Wolfgang Hütter beismerő vallomás (részlet) a 3063 március 10-ei támadásról

... A Clint és az Enforcerem a jobb szárnyon nyomult előre teljes sebességgel, majd közepes AC10-es gépágyúinkkal és az Enforcerem nehéz lézerével a 1007-es magaslaton álló Centurionnak okoztunk kisebb sérüléseket. A Butcher, a Hunchback és a Catapult a bal szárnyon lévő erdőségben vett fel támadó pozíciót, hosszú távú fegyvereikkel szorványos tüzet osztva az ellenfeleknek. Az Assasin több mint 100 km/órás sebességgel száguldozott az ellenfél háta mögött és lőtt mindenkit akit ért, de gyenge fegyverzete nem tette lehetővé, hogy komoly sérüléseket okozzon az ellenfél nehéz mechjein.
Mivel nem sikerült áttörést elérni, a bal szárny nehéz mechjei megrohanták a magaslatot, komoly károkat okozva az ott posztoló Centurionnak. A könnyen sérült Hunchback középre futott be ahol a szakaszunk többi tagja vívott közelharcott az ellenfél Avatar-jával, Catapult-jával és Bushwacker-ével. A HBK egy jól irányzott nehéz gépágyú sorozattal leterítette az Avatart, de nem tette teljesen harcképtelenné. Ellenben neki egy szerencsétlen géppuska sorozat berobbantotta a lőszerét és cafatokra szakadt.
A magaslaton folyó csatában az ellenséges Centurion gyro találat miatt mozgásképtelen lett, a mi Catapultunk hasonló képpen járt, csak neki éppen a jobb lábát lőtték szét. A hadnaggyal az ellenfél Catapulját kezdtük szorongatni a központi erdőben, de egy véletlen könnyű lézer találat berobbantotta a hadnagy úr Clint-jének a lőszereit és ott veszett a csatatéren a mechjében égve. Én erre minden fegyveremmel a Catapultot támadtam, ami szintén egy lőszerrobbanás következtében pusztult el. A hadnagy eleste után én lettem a rangidős altiszt az egységben, és mivel a lőszerem igencsak a végét járta és amúgy sem láttam esélyt a feladat végrehajtására, tűzszünetet kezdeményeztem a védő egységek parancsnokától a további felesleges pusztítás megakadályozása végett.

Wolfgang Hütter főtörzsőrmester"


Vissza a lap tetejére