Harc a Bone-Norman-on

Egyesült nemzetközösség - Jáde Sólyom klán

Szaka & Geske vs. Frater Servitus & Tibi3050
Egyesült Nemzetközösség
Bone-Norman bolygó
Reno északi bányatelep           Daniel 'Yis' Geskovics főhadnagy bekapcsolta a rádióját a 95 tonnás Banshee 3S rohammechjében és érces hangján megszólalt.
- Alfa szakasz jelentést kérek!
- Három azonosítatlan mech közeledik a bázishoz 32-8-0 irányból. - jelentkezett be Patrik 'Gladiator' Kowalsky törzsőrmester aki egy Centurion CN9-A közepes csatamech pilótája volt, és jobb híján ő végezte a szakasz felderítési feladatait.
- Rendben emberek mindenki a helyére, úgy tűnik kezdődik a tánc!
A Reno-i bányatelep védelmére kirendelt mechszázad ellátóbázisát védő alfa szakasz gyakorlott módon pillanatok alatt felvette a védekező alakzatot. Látszott, nem előszőr csinálják. Jana 'Siren' Sundberg őrmester felmászott az Archer 2R 70 tonnás nehéz mechjével a bázis mellett lévő 313 számú magaslatra, és elfoglalta a tűztámogató mech számára kijelölt helyet. Innen tökéletesen belátta és belőhette az egész környéket. David 'Boa' Anderson első osztályú főtörzsőrmester Victor 9S típusú 80 tonnás rohammechjével teljes sebességgel elindult az ellenfél felé, mivel ezen a mechen csak rövid hatótávolságú fegyverek voltak, viszont abból igen szép arzenál.
- Uram, úgy látom egy könnyű, egy közepes és egy nehéz mechel állunk szemben.
- Rendben Gladiator tartsa a pozícióját, Boa zárkozz fel balról én jobbra tartok.
Hirtelen ismeretlen hang szólt a rádióüzenetbe.
- Kenneth csillagparancsnok vagyok a Jáde Solyóm klánból és becsületes halálig tartó párbajra hívom a Banshee pilótáját!
- Ezek szórakoznak velünk? Ha lőtávolságon belülre érnek tűz! - kelt ki magából Yis. A három támadó közül a könnyű mech a 202-es magaslat mögül kiszaladva tűz alá vette a Victort egyenesen felé futva, Boa nem kis megrökönyödésére.
- Ez nem normális, legalább 50 tonna súlykülönbség van köztünk!
- Nyugi Boa, szedjétek le!
A hegyen álló Archer 40 darab hosszú hatótávolságú rakétát indított a kis mech felé aminek nagyrésze a mellpáncéljába csapódott, teljesen megsemmisítve azt, súlyos károkat okozva a motorban és a stabilizátorban. A pilótája mintha észre sem vette volna a sérüléseket beszaladt a Victorhoz közeli kis erdőbe folyamatosan tűz alatt tartva a rohammechet, amivel meg is semmisítette annak szupernehéz gépágyúját. Persze ilyen kis távolságban nem kerülhette el a végzetét. A Victor egy teljes sorozata leszakította a lábát, majd a földre került 30 tonnás mechre egyszerűen rálépett és széttaposta mint egy bogarat.
- Yis, az első mumus kiszedve, de szétcseszte az AC20-am!
- Szép munka volt, de zárkozz fel azonnal! Nagyon szorongatnak!
- Roger, főnők!
Eközben a másik két klános mech hihetetlen pontos célzásokkal sorozták a Bansheet. Nagy hatótávolságú rakéták, lézerek tucatjai forgácsolták darabokra a 95 tonnás fémóriás páncélját, miközben ő két PPC-jével és egy közepes gépágyúval viszonozta a tüzet. Érdekes módón Gladiator Centurionját egy sikertelen lövés után senki nem bántotta, így ő egy helyben állva tudta közepes gépágyújával, és egy 10-es sorozatú hosszútávú rakétavetőjével támogatni a tántorgó Bansheet. A 95 tonnás mech miután bekapott egy fejlövést is hatalmas döndüléssel elterült a földön.
- Geskovics főhadnagy! Jól van? - kiáltott bele a kommunikátorba Boa - Tartson ki mindjárt ott vagyok!
- A k...va életbe. Minden rendben, csak apróbb sérülések.
A hegyen álló Archer eközben a klános nehéz mechet vette célba ami leginkább egy kézzel rendelkező Catapultra hasonlított. És rakéták tucatjait indította az ellenség felé, elég gyatra teljesítménnyel.
- A francba, Siren! Szedd már össze magad, a tűztámogatásod nélkül elveszünk!
- Vettem főnők, de megint szarakodik a célzó computerem!
- Nem érdekel! Szedd le rólam ezt a kullancsot!
A közepes klános mech ugrórakétáit használva az éppen feltápászkodó Banshee mellé ugrott, hogy közvetlen közelről beteljesítse az óriás sorsát, ami csodával határos módon talpon maradt, mi több: rövig hatótávolságú lézereiből és SRM6-os rakétavetőjéből még meg is sorozta az 50 tonnás klános mechet. Mivel a klános nehéz mech pilótája biztosra vette hogy társa befejezi a munkát, gyilkos rakétafelhőt és lézertűzet zúdított a Centurionra aminek a második sorozat után leszakadt a lába. Mindeközben alig mozgott, így a Centurion az Archer és a beérkező Victor össztüze után nem tudta megtartani a madárlábú mech egyensúlyát és elesett.
- Ez az srácok, mindjárt megvan! - kiáltott Boa.
- Siren! Szedd le rólam ezt a vakarcsot! Ez parancs!
- Roger, Yis!
A nehéz klános mechnek mivel egyik keze leszakadt, csak második próbálkozásra sikerült feltápászkodnia és lemennie a hegyről. Ezáltal annyi időt vesztett hogy a 80 tonnás Victor utolérte, és egy össztűz után belerúgott egyet a klános hátpáncélzatába ami megroggyant a rugás után de csodával határos módon talpon maradt. Eközben a közepes mech egy szép ívű ugrással berepült az Archer rakétáinak minimum távjába, aki erre teljes sebességgel leviharzott a hegyről és közepes lézereivel szaggatta a Novat, a Banshee kihasználva a lélegzetvételnyi szünetet, szintén utánna vetette magát és sikerült teljesen körbevenniük a klános mechet.
- Cipőzzük meg, Siren!
- Roger, főnök!
- Mi a franc ez?!


          Mind a négyen lehajtott fejjel álltak a mechjeik előtt a bázison, és a kezükre kötött zsinórokat nézegették.
- Főnők! Mit értettek azon, hogy a klán jobbágyai lettünk? Most tényleg mehetünk földet túrni?
- Fogalmam sincs Boa, fogalmam nincs.
- Azért máshogy is alakulhatott volna ez a csata, ha az utolsó pillanatban nem tűnik még fel az a 15 klános mech.

Vissza a lap tetejére