Scenario leírása
Csata leírásaGyíkember - Törpe összecsapás

1250 pont

? vs. SzakaHarmadik csatámat ? gyíkember serege ellen játszottam, aminek az első pillanatban még nagyon örültem mivel ilyen lények ellen még sosem játszottam, aztán gyorsan rájöttem hogy többször nem is akarok. Legalábbis törpékkel ilyen rossz terepen nem. A gyík sereg körülbelül így nézett ki:

Seregek:

Gyíkember:
1 skink főnök stegadon háton
1 skink főnök terradonon
1 skink pap
6 keméleon skink
10 skink skirmisher
10 skink skirmisher
3 terradon
3 terradon
3 szalamandra a kísérőikkel

Törpe:
1 thán (generális, kétkezes fegyver, puska, rúnák)
1 rúnakovács (rúnákkal)
10 mennydörgős (pajzzsal)
10 mennydörgős (pajzzsal)
13 vasgyúró (full command, rúnák)
1 dárdavető (mérnökkel, rúnával)
1 dárdavető (mérnökkel, rúnákkal)
1 ágyú (mérnök pisztollyal, rúna)
1 gyrokopter

Terep és felállás:
A terepen két erdő volt, persze mind a kettő a törpe sereg arcában, mivel itt nem én választottam a terepet. A felállás a következő volt balról jobbra. 10 puskás, nyílvető, ágyú, ironbreakerek, a másik nyílvető, és végül a maradék 10 puskás. A tűzíveim az erdőknek hála pocsékok voltak, de ezt még meg tudtam fejelni pár gyalázatos dobással. Na mondjuk az ellenfelem ebben még rajtam is túltett. Az ő felállása elég kaotikus volt, mivel az egész sereg skirmisher, így jobbra-balra dőlt egyszínűre alapozott figurák kavalkádjának tűnt az egész.


A küldetés célja az volt hogy a középen található grált még véletlenül se érje el senki, ami egy LD6-al, és 6-os mozgással rendelkező skirmisher seregnek enyhén szólva is esélytelen volt, hiába dobálja 3 kockával a tesztjeit.


A részletekre sajnos itt sem emlékszem, de a lényeg azért álljon itt. Mivel egyáltalán nem ismertem a gyíkokat, ezért meglepetésből meglepetésbe csapott a csata, amit férfiasan be kell vallanom egyáltalán nem én irányítottam. A terradonok erdőbe repülése, majd onnan kirepülve kövek hajígálása a puskásaimra, eléggé szíven ütött főleg hogy mindkét puskás alakulatomnak a fele ott maradt. Ráadásul 2 egysége is a hátamban figyelt a következő kör elején. A szalamandrákat egyszerűen gusztustalannak tartom a lángköpetükkel, a stegadonról meg inkább nem is mondanék semmit. Lényeg a lényeg: 4 körig pusztultunk rendesen, amikor is Vallaya a törpéimre vetette pillantását és megfordult a csata. Itt már olyan szinten rosszul álltam, hogy erősen gondolkoztam a feladáson, de az mégiscsak szégyen lett volna a törpéimre nézve. Ekkor történt, hogy a nagy stegadon teljesen feltápolva rohamot jelentett be az ironbreaker osztagomba, amit oldalról támogatott még egy terradon alakulat is biztos ami biztos. A 2d6+1 becsapódási sebzésből 3 támadás lett, amitől 1 hős törpém elesett. A visszatámadásban levertük a skink hőst a hátáról, és a mágikus zászlónknak hála lekergettük a csatatérről ezt a förmedvényt. Ennek és a három egységnek köszönhetően akik meglátogatták a grált -300 pontot szerezve a gazdájuknak 17-3 ra sikerült nyernem egy teljesen kilátástalan csatát.


Epilógus:
Azt azért hozzátenném, hogy ennyire közel még sosem álltam a vereséghez, mint itt. Ez a csata volt a végső pont ami megerősített abban a döntésemben, hogy a következő FFZ-n már a vámpír grófjaimmal fogom kergetni az ellent remélhetőleg mindenki nagy örömére.


Vissza a lap tetejére