Scenario leírása
Csata leírásaOrk - Törpe összecsapás

1250 pont

Fecó vs. SzakaMásodik csatámat Fecó zöldbőrű hordája ellen vívtam. Megmondom őszintén, hogy első ránézésre számítottam itt a 20 pontra, de Fecó igencsak meglepett a stratégiájával. A serege a következő képpen nézett ki:

Seregek:

Ork:
1 ork harci főnök vaddisznón (generális)
2 éjgoblin sámán
5 póklovas
5 póklovas
19 éjgoblin (fanatikusokkal)
19 éjgoblin (fanatikusokkal)
4 nyílvető
13 fekete ork harcos

Törpe:
1 thán (generális, kétkezes fegyver, puska, rúnák)
1 rúnakovács (rúnákkal)
10 mennydörgős (pajzzsal)
10 mennydörgős (pajzzsal)
13 vasgyúró (full command, rúnák)
1 dárdavető (mérnökkel, rúnával)
1 dárdavető (mérnökkel, rúnákkal)
1 ágyú (mérnök pisztollyal, rúna)
1 gyrokopter

Terep és felállás:
A terep első ránézésre jónak tűnt egy erdővel és két dombbal. Máig rejtéjes okokból azonban kiválasztottam a számomra abszolút kedvezőtlen oldalt, ami miatt majdnem döntetlen lett csak a csata kimenetele. Az én térfelem bal részén a pálya széléig húzódva volt egy domb, amire felrektam az egyik puskás századot, ezek mellett voltak a vasgyúrók, majd egy nyílvető, a másik puskás század, még egy nyílvető és végül az ágyú. Velünk szemben bal kéz felől állt egy póklovas egység, egy nyílvető, és az egyik kocka goblin. Itt megtörte a terep egyhangúságát a másik domb, amin még 3 nyílvető állt, majd a domb mellett a másik gobbó kocka, a fekete orkok, és a maradék póklovasság. A kezdeményezést nagylelkűen átengedtem Fecónak, mert a puskák még mindig csak 24”-re lőnek.


Mivel nem emlékszem teljesen tisztán a részletekre, és megfelelő mennyiségű kép sem készült, meg sem próbálom körről körre leírni az eseményeket, inkább csak a lényegi részeket emelném ki. A küldetés célja úgye a kacsa és a banya begyűjtése volt, amit Fecó megpróbált rövidre zárni a póklovassággal. Ezeknek az lett a vége hogy a baloldalit teljesen szétlőttük, a jobb oldaliból egy csodával határos módón túlélte az akciót, és a kacsával bemenekült a domb mögé, ahová kb a 3. körben bebújt mindenki aki pontot ért az orkoktól. A zöldek ezen kívűl más figyelemre méltó dolgot nem is csináltak, azt leszámítva hogy körönként 4 nyílvető próbált tizedelni.


Én az egyetlen mobil egységemmel a gyroval, nekirepültem az ellennek, és 2 kezelőt le is szedtem az első nyílvetőről. A tervem az volt hogy a következő körben berohamozom a másikat, és végig közelhercban (overrun) maradva ütlegelem a nyílvetőit. Na ennek a tervemnek Fecó gyorsan pontott tett a végére egy precíz sorozattal, ami a kopterem gyors végét jelentette. Az ágyúm viszont az első kör félretüzelésétől eltekinteve meglepően jól működött. Kilőttem vele két ellenséges nyílvetőt is. Azt hogy mégis kis győzelemmel (13-7) tudtam zárni ezt a csatát annak köszönhettem, hogy a bal szélen lévő puskásaimmal 3 körön keresztül masírozva begyűjtöttem a banyát, meg átkalézoltam az ellenfél térnegyedére így elrabolva tőle 100 pontot.


Epilógus:
Egy nagyon fontos dologra rámutatott ez a csata, hogy a törpékkel marha könnyű döntetlent kihozni, egy végtelenűl egyszerű stratégiával. Ennek köszönhetően a következő versenyre lefújom a vámpírjaimról a port, és jöjjön aminek jönnie kell...


Vissza a lap tetejére