Scenario leírása
Csata leírásaOrk - Erdei elf összecsapás

1250 pont

Bogesz vs. MikiA XI. FFZ második csatáján egy eddig számomra ismeretlen fajjal, az erdei elfekkel kerültem szembe. Hallottam már róluk mendemondákat, és bizony ezek egy része be is igazolódott.

Seregek:

Ork:
1 Ork nagyfőnök (generális)
1 Ork sámán (2. szintű)
1 Éjgoblin sámán (2. szintű)
16 ork nagyfiu (dupla choppa, full command)
5 erdei goblin póklovas (rövid íj)
5 erdei goblin póklovas (rövid íj)
21 éjgoblin (rövid íj, zenész, 2 fanatikus)
2 ork vaddisznószekér
1 óriás

Erdei elf:
1 felderítő hős (generális)
1 beszivárgó hős
1 varázsló (lovon)
8 dryád
3 treekin
5 könnyű lovas (íjjal)
5 nehéz lovas
5 nehéz lovas
5 útörző (beszivárgó)

Terep és felállás:
A terepen mindössze 3 tereptárgy volt. Két átellenes sarokban 1-1 hegy és valahol középtájt, de egy kicsit eltolva egy erdő (amit itt most homokzsákok jelképeztek). Felállásnál törekedtem arra, hogy a két szélén a póklovasokkal mielőbb meg tudjam szerezni a jelzőket, középen meg előretörök az ütősebb egységekkel. Ellenfelem a nehézlovasait rakta a szélre, középen a treekin-ek és a dryádok álltak fel, és ami meglepett, hogy az 5 útörzőt simán rárakta az egyik jelzőre, és a beszivárgó generálisát a másikra.

1. kör, Ork:
Torzsalkodás tesztre a bal oldali póklovasaim 6-ost dobtak, így az útörtők irányába mozognak néhány inchet. Ez jó dolognak tűnhet, de jelentősége semmi sincs, egyrészről ha akartam volna, úgy is meg tudom rohamozni az útörzőket, hiszen alig 13 inchre voltak, ráadásúl nem is akartam megrohanni őket. Ezért mindössze előre mozogtam velük úgy, hogy 1 inchre álljanak meg a jelzőt tartó elfektől. Az éjgoblinok is előre mozogtak 4 inchet, a szekerek a maximum 7 inches távjukat tették meg, az óriás 12 inchet az orkok 8 inchet, és a jobb oldali póklovasok is a maximum 14 inchet tették meg a magányos karakter felé, mely a másik jelzőt birtokolta. Mágia fázisban azt találtam ki, hogy a Gork keze varázslattal a póklovasokat rámozgatom az útörzőkre, így azok nem lőhetnek rohamreakcióként és minden esélyem meg van, hogy megfuttassam őket, így megszerezve a jelzőt. A varázslat 3 kockával sem sikerült, így aztán ez a terv nem jött be. A jobb oldali póklovasok egy rövid sorozattal 1 sebet ejtenek a magányos útörző karakteren.

1. kör, Erdei elf:
A balszárnyon álló nehézovasok előre törnek a póklovasokra, akik menekülést mímelnek, de sajnos olyan jól sikerül nekik, hogy a pályáról is lefutnak, a treekinek és a dryádok hátrébb húzódnak, a hősökkel együtt. A másik oldalon álló nehézlovasság megrohanja a póklovasaimat, de szerencsére nem férnek oda teljesen, de a fanatikusokat előcsalják a közeli éjgoblin osztagból, de sajnos azok nem csattannak bele a támadókba. Az útörtők a jelzővel együtt a háttérbe vonulnak, a sérült magányos karakter a hegy mögé bújik. A mágia fázisban sikeresen semlegesítek mindent. A közelharcban a póklovasok megtörnek, de az ellenfél nem képes visszatartani a támadókatm, így átlovagolnak az egyik fanatikuson, 3 fő veszteséget szenvedve el.

2. kör, Ork:
A fanatikusok közül az egyik haszontalan irányba mozog, a másik pedig átrongyol az éjgoblinjaimon. Érdemes volt őket most is elhozni. Az éjgoblinok rohamot jelentenek be a nehézlovasság oldalába. Abban bíztam, hogy megfuttatom őket, le a pályáról. Szekerek előre, óriás előre. Gork ökle a dryádokra tolja az ork osztagomat és Nogg mészárolós zászlóját, no meg a 6 fő széles arcvonalat kihasználva dupla choppával sikerül megtörni ezeket az erdőszellemeket, akik egyenesen átfutnának a generálison, de ezt az orkok nem várják meg, mert lekaszabolják az erdőszellemeket és a generálisnak rontanak, akit szintén utolér a vég. A közelharcban az éjgoblinok nem képesek egyetlen sebet sem okozni, és az elf lovasok is kitartanak az írdatlan túlerő ellenére is.

2. kör, Erdei elf:
A treekinek megrohanják az óriásomat, a könnyűlovasok oldalba kapják az éjgoblinokat. A lovas varázsló beáll az erdőbe, a bal szárnyon álló nehézlovasok alakzatot rendeznek az óriás irányába. A mágia fázisban összejön egy Fák éneke és a varázsló az erdővel együtt mozog egy kicsit az orkok felé. A közelharcban az éjgoblinok megtörnek és menekülni kezdenek, de a nehézlovasság nem éri utol őket, a könnyűlovasokat pedig visszatartja az üldözéstől az ellenfélem. Az óriás nem tud veszteséget okozni, de neki sem okoznak.


Epilógus:
Hirtelen szóltak a szervezők, hogy már ne kezdjünk új körbe. Micsoda? Hogy lehet ez? Tettem fel a kérdést magamnak és az ellenfelemnek is. Ilyen még nem is volt, hogy 2 kört tudtunk volna lejátszani. Pedig bizony lejárt az idő, így ideje volt számolni. A végeredmény döntetlen lett, így 10 pontra tettem szert. Pedig ez után jött volna csak a java. Az én köröm következett volna, ami egy szekérrohamot jelentett volna a treekineknek, és rengeteg mágiát, ami akár a sérült hős halált is okozhatta volna. De mindezt már nem tudjuk meg, mert a csata véget ért. Mindent összevetve elégedett vagyok magammal, pedig volt pár buta húzásom. Így utólag kár volt megtámadni azt nehézlovas osztagot, bár minden esélyem meg volt a megfuttatásukra (oldalba támadás, túlerő, sorbónusz stb.). Úgy gondolom, hogy ha lejátszhatjuk mind a 6 kört, akkor megszerezhettem volna a győzelmet.


Vissza a lap tetejére