Scenario leírása
Csata leírásaX. Free Fire Zone

3. csata

Aidor vs. Szaka

Az utolsó ellenfelem Aidor Káosz hordái voltak. Nagyon gyors seregnek tűnt, de jó nagy volt a távolság is amit át kellett szelni, mivel az én törpéim nemigen szeretnek mozogni. A serege kb így nézett ki:

2 x 5 kutya
2 x 5 lovas marauder
3 sárkányogre
4 káosz lovag
4 káosz lovag (generálissal)

Ebben a küldetésben a mágikus viharnak kellett volna ritkítani a sorokat, de a játék végéig kb. 1 kutyát szedett le, meg a gyronak okozott két sebet, ezenkívűl a sárkányogrékat frenzy-zte be, de a játék alakulása szempontjából szerepe nem volt. Nem így a terepnek: 48" hosszú terep 2 minimál erdővel az is mindkettő baloldalt. Nálam 1 ironbreaker egység volt ami nem lő, a többiek viszont nagyon.


A felállás a következőképpen nézett ki: nálam középen állt az ironbreaker osztag a generálissal, két oldalán szorosan 1-1 bolt thrower, ezek mellett 1-1 thunderer osztag. Aidor középen hozta a sárkányogrékat, a maradék seregét egyenletesen ketté osztva hozta jobb, és bal oldalon.

Én nyertem a kezdeményezést, de átengedtem Aidornak, mivel így még mindenki lőtávon kívűl volt. Ő meg is kezdte az előrenyomulást szépen, amit egy lehengerlő össztűz fogadott.
A bal szárnyon a gyro elkergetett egy marauder osztagot, míg a jobb szárnyon elfutott egy osztag kutya, és a marauderek közül is csak 1 élte túl az első kört.

A második körben még mindig nem ért oda, de a balszárnyon az 5 kutyát pozícióba állította, hogy jól oldalba kapja a puskásaimat, de ez elől kimozogtam okosan, és így sikerült hátba támadnia a következő körben.
A gyrom tovább zaklatta őket ezen az oldalon, de sok sikert nem ért el. A jobb szárnyon viszont eldőlt a csata, mert a kör végére 1 sebesült sárkányogre maradt csak. Ezután a kutyák hátbatámadták a puskásaimat, akik ezen felbőszülve jól megverték őket, és üldözés közben oldalba kapták a 4 káoszlovagot, akiket szintén lekergettek a pályáról.
A maradék sárkányogre berohanta a generálisos ironbreaker osztagot, de a sorsát inkább nem ecsetelném.

Sajnáltam Aidort, mert ez a pálya finoman szólva sem kedvezett a seregének (ellenben a törpékkel, de ez a verseny végeredményén látszik is), de azért én nem küldtem volna az egységeimet tömött sorokban a törpe puskások, és bolt throwerek elé. Ha a komplett sereg a bal szárnyamon támad az erdő takarásában, a seregem fele nem tudott volna élből lőni, mivel kitakarta volna őket a többi, a másik fele meg 1 kör alatt közelharcba kényszerült volna. Így lett volna esély szerintem.
Mindenesetre így 20-0 ra hoztam a mérkőzést, és így összesítésben 57 ponttal az én törpe klánom nyerte a 10. FFZ-t.

Itt megjegyezném, hogy nagyon jó hangulatú, és korrekt verseny volt, sok remek emberrel ismerkedtem meg. Remélem úgy hozza a sors, hogy a következőn is lesz szerencsém részt venni.
Fotó: Tombi Tibor Fotó: Tombi Tibor
Vissza a lap tetejére