Scenario leírása
Csata leírásaX. Free Fire Zone

2. csata

Niki vs. Szaka

Második ellenfélként Niki törpéi jutottak nekem, ami kb így nézett ki.

10 Thunderer
15 Warrior, full command
14 Longbeard, full command
14 Ironbreaker, full command
1 Organ gun
1 Than, tápolt rúnabaltával
1 RunesmithÉn nyertem a kezdeményezést, és azt választottam (sajnos) hogy majd jól megakadályozom Niki rúnakovácsát abban hogy szertartásosan megigyon az oltáron 2 liter sört húzóra. A terepről csak annyit, hogy két kisebb erdő volt, ami kitakart néhány egységet.
A felállás a következő volt: baloldalon farkasszemet nézett 2 thunderer osztag, amit én egy bolt thrower-rel, Niki a harcos kockájával erősített. Középen volt Niki részéről az organ gun, vele szemben a másik bolt thrower, meg a másik osztag thundererem. Jobb szélen Nikinek az ironbreakerek (elöl), és a longbeardok (ebben volt az iszákos kovács) sorakoztak, míg nekem arrcal az oltár felé állt a generálisos ironbreaker osztagom.

Az irdatlan lőporfüsttől nem sokat láttam, de a lényeg az, hogy az organ gun a 2. körben kezelő híján már nem üzemelt, míg az én mérnökmesteres bolt thrower-emet egyedül a főnők kezelte. A bal szélen a thundererek tűzpárbaját is én nyertem, úgy hogy a végére Nikinek csak 1 thunderere maradt, a harcosai pedig teljesen elfogytak.
A pálya jobb oldalán Niki nyomult előre a két erős harcos blokkjával, miközben az én generálisos osztagom ugyanezt tette. Időközben a bányász osztagom hátulról támadva követte Niki alakulatait. (Ez utólagosan megnézve a lehető legnagyobb butaság volt, amit csak tudtam csinálni. Jobban jártam volna 500 ponttal, ha az 1 db thunderer-re küldöm őket).

A csata végkifejletében Niki hátraarcot csinált az Ironbreakerjeivel, így szemben állva kb 3"-re a bányászaimmal. Ekkor hoztam egy roppant ostoba döntést. Mivel ha közelharcba keveredek velük, akkor nem tudom lőni őket, ezért megállítottam a bányászokat, és a thunderer-ek, és a 7-es erejű bolt thrower-el lőttem őket (nem sok sikerrel).

A következő körben roham, bányászaim csúnyán kikapnak futás, gyülekező, aztán megint ugyanez csak már a 6. kör van. Így sikerült úgy elpazarolnom, egy komplett bányász osztagot, hogy semmit nem tudtak csinálni. Az oltár felöli részen Niki nagyon ügyesen manőverezve megközelítette a longbeardokkal az oltárt, ahol a kovács kiugrott a tömegből, és futva indult az oltár felé, miközben takarva volt mindenféle roham elől.
Az ironbreakerjeim megrohanták a takaró longbeardokat (persze olyan bután állítottam be őket, hogy üldözés esetén véletlenül se tudják elkapni a kovácsot), és jól arcon csapva őket felkergettem egy járhatatlan hegyre. A kopterrel még próbáltam útját állni a kovácsnak, de őt már elvakította a hideg nedű, és kb 5 és 3/4" mozgással el is érte a célját.

Ebben a játékban követtem el a legtöbb hibát, de a kocka mellettem állt (többször elnézést is kellett kérnem a dobásaimért, így a végén 17-3 ra nyertem a játékot. Halkan azért megjegyezném, hogy 12 pont hiányzott a 20-0 hoz.
Itt már nyilvánvaló volt az is, hogy felesleges volt a bányászokat hoznom a versenyre, az egész FFZ alatt egyetlen pontot sem hoztam velük, ellenben az első két csatában teljesen megsemmisült az egység.
Nikiben amúgy egy nagyon kedves, és korrekt ellenfélre akadtam, remélem a következő versenyen alkalma lesz revansot venni.

Vissza a lap tetejére