Scenario leírása
Csata leírásaX. Free Fire Zone

1. csata

El Endro vs. Szaka

Az első ellenfelem El Endro válogatott ork különítménye volt. A serege emlékeim szerint az alábbiakból állt.
2x5 farkaslovas gobbó
6 savage ork disznólovas
1 óriás
1 black orc warboss szekéren
2 2. szintű sámán farkas szekéren
Ezek természetesen megszórva minden féle bound spelles tárgyakkal, had örüljön az ellen.

Az én törpe seregem az alábbiakat tartalmazta:
2x10 thunderer, pajzzsal, zászlóval
14 ironbreaker, full command, Grungi mesterrúnája
15 miner, full command
1 bolt thrower, mérnökkel, láng rúnával
1 bolt thrower, erő rúnával, láng rúnával
1 thán, rúnabalta, rúnapáncél
1 mérnökmester
1 gyrokopter


El Endro választotta az oldalt, és ő kezdte a kört is. Az én oldalamon nem volt szinte semmi fedezék, de a törpéknél az úgyiscsak hátrány. Úgy álltam fel, hogy a grungi rúnából az ironbreakereken kívűl a két thunderer osztag is kapjon. Ezeknek a szélén állt 1-1 bolt thrower.

Az első küldetésnél mivel éjszakai rajtaütés volt minden kör elején dobni kellett a látótávra, ez az első körökben igencsak hátráltatott engem, mivel alacsonyakat dobáltam, az első köreimben nem is tudtam csinálni semmit, kivéve a gyro partizánakcióit, amivel a kitakarásra szolgáló farkasos gobbókat kergettem a pályán. Eközben El Endro közeledett a seregével, és varázslatokkal bombázta az egyik thunderer osztagomat.

A 3. kör körül érkeztek be a bányászaim, akikkel gondoltam jól megszorongatom oldalról az orkokat, de a disznós orkok rohama egyszerűen lesöpörte őket a pályáról (azért megjegyezném, hogy 6 disznós orktól a 30 támadás egy kicsit soknak tűnt, de azóta ezt a félreértést már tisztáztuk). Ez volt a legrosszabb taktikai húzásom a játék folyamán. A sebzett thunderer osztagom, és a thánom végül elovadt a mágikus támadások alatt, hiába védte őket Grungi mesterrúnája. Az óriás időközben beérkezett, és persze a terrortesztre sikerült 10-et dobnom a mérnökmesteres bolt throwerre. Én időközben kilőttem egy farkasos, és egy disznós szekeret, meg írtottam a farkasos gobbó lovasságot. Az óriással El Endro elkezdte kergetni a futó mérnököket, majd elkapta vele a gyrokopterem. Ez szerintem nem volt túl bölcs döntés a részéről, mert elkélt volna ez a segítség neki az ironbreakerek ellen.

A játék igazából az utolsó körben dőlt el, amikor 2 megmaradt disznólovas (előző körben jól oldalba lőttem őket egy bolt throwerel), az ork generális, és a farkasszekér (már sámán nélkül) berohamozták a 14 ironbreakeremet. Hála a jó Istennek ők hozták a formájukat, és megakasztották ezt a rohamot, és 1 ponttal nyerve a közelharcot futtaták, a generálist, meg a cocákat. Én az utolsó körömben jobb dolgom nem lévén az ironbreakerekkel szétvertem a maradék szekeret, és mivel más célpont nem maradt, egy puskasortűzzel (4 találat) és egy bolt throwerrer (2 találat) búcsúztattam az óriást.

Így sikerült az első 20 pontomat megszerezni.

Vissza a lap tetejére