Scenario leírása
Csata leírásaX. Free Fire Zone

. csata

El Endro vs. Bogesz

Harmadik ellenfelem szintén ork és goblin sereggel jött. El Endro, akárcsak Aidor, egy gyors sereget rakott össze az FFZ-re. A küldetésben egy mágikus vihar telepedett a csatatérre, halált hozó villámokat szórva. Az egész csatára kieszelt koncepcióm erre is épült: behúzódok a felállási zónám szélére, és bevárom az ellenfelem. Ekkor ugyanis át kell jönnie a viharon. Persze a vihar is egyre csak nőtt és a végén már párszor az én egységeimbe is belecsapott a villám. A küldetéskiírással szemben a helyszínen tájékoztattak minket, hogy a rövidebbik oldalra kell felállni, de ez csak nekem kedvezett.


Felállásnál a klasszikus felállást választottam (amit az első csatánál is, csak a két szélét felcserélve). Bal oldalon állt a szekér. Mellette egy spear chukka, aztán az orkok, majd a troll, aztán az éjgoblinok. Utána egy újabb chukka, majd a póklovasok. Ez utóbbiak kissé előrébb, ugyanis az én táblaszélemen két hegy is volt a sarkokban, így a felállási zónám elég kicsi volt. Ezen kívűl volt még egy hegy a szemben lévő táblaszél közepe felé.
El Endro felállása a következő volt: bal oldalon egy 5 fős goblin lovas egység, mellette egy 2. szintű goblin sámán farkasszekéren. Aztán jött a hegy, ami mellé jobbról került egy újabb 2. szintű gobbó sámán farkasszekéren, még 5 farkaslovas goblin, egy 6 fős vadork vaddisznós osztag, egy fekete ork generális vaddisznószekéren. Ja és ki ne felejtsem: egy óriás.

Nem emlékszem, ki kezdett, azt hiszem El Endro, de mindegy is, mert a taktikám szerint nem mozdultam, hanem kivártam. Első körben a vihar még kicsi volt, nem okozott semmi kárt. Ellenfelem teljes pályás letámadással indított. Minden fronton nyomult előre. Én talán okoztam némi sebet a chukkákkal a goblin farkaslovasoknak, de pontosan nem emlékszem sajnos.

A következő körök kicsit összefolytak, ezért így is írom le őket. El Endro folyamatosan jött előre, és a vihar többször okozott sebet a farkaslovasokban, valamint a chukkák is osztották nekik, míg végül azok el is menekültek (a jobb szélen rohamozó farkaslovasokat áll és lő rohamreakcióval az időközben 7 figura szélesre alakzatot váltott póklovasok a rövid íjaikkal futamították meg). Bal szélen maradt neki egy szekere sámánnal, jobb oldalon meg a vadork vaddisznósok, a generális szekérrel, és az óriás. A vadorkok és az óriás egyszerre rohamozta be a pókokat, a szekerekkel hátul maradt. Röpködtek a varázslatok is, egy részét sikerült semlegesítenem, de a generálisom így is bekapott egy sebet valamilyen varázslattól. De térjünk vissza a pókokhoz. Az óriás és az őt körüllengő terror elől nem futottak el, bátran várták a rohamot. Sorsuk egy kör alatt megpecsételődött, mindössze annyi veszteséget tudtak okozni, hogy a vadork bajnokot kivégezték. A póklovasok elvesztették a közelharcot és bukták a töréstesztet is, így (mivel szikla előtt áltak) azonnal megsemmisültek. Ezt látva a közeli spear chukka személyzete kereket oldott.

A bal oldali chukka kiszedte a szekeret a bal oldali sámán alól, aki gyalogszerrel nekirohant az ott állomásozó harci szekeremnek, majd a következő körben egy villám agyoncsapta. Így a bal oldal üresen maradt. Minden erőmmel jobbra koncentráltam. Az ork osztag íves fordulást végzett jobbra, ezzel szembe került a szekérrel és az óriással, valamint közel került a vihar közepéhez. Az éjgoblinok teljes alakzat rendezést csináltak, így helyben maradtak, de az arcuk az óriás felé nézett. A troll az éjgoblinok és a táblaszél közé húzódott, hogy ott zárja le a rést. A megmaradt spear chukkám az óriást vette célba, de célt tévesztett.

El Endro az óriással és a harci szekérrel megrohanta az orkjaimat, és a közelharc eredményeképpen megöltem a generálisát, meg elvesztettem pár orkot (Nogg Mészárolós Zászlója jól tud jönni ilyenkor). A szekér maradt, de az óriás megtört és futott. Ha akkor ott nincsen szekér, akkor kergetem és levágom azt a hatalmas dögöt, de nem így volt. Viszonylag közel voltunk a pályaszélhez is, tehát ha kis szerencsém van elfut az óriás végleg. De hát ugye nem így volt. Viszont az óriás rohamánál a biztonság kedvéért a közelben álló éjgoblinok elrontották a pániktesztjüket, hiába volt közel a generális. Végül is elég ilyesztő egy hatalmas óriás. Így az éjgoblinok lefutottak a pályáról, oda a BSB-m. A vadorkokkal megrohanta a trollt, amit menetből vágott le és rohant tovább a távolabbi chukka felé, melynek személyzete kis dulakodás után elfutott.

Itt ért véget a játék. Ez volt az egyetlen csata a versenyen, amelyben lejátszottam mind a 6 kört. Utólag persze sokat okoskodtam, hogy mit hogyan kellett volna csinálni, vagy mit hogyan nem, vagy hogy kicsit nagyobb szerencsém is lehetett volna. Ez utóbbi nem rajtam múlott, de a többi igen. És amire nagyon oda kell figyelni, akármilyen lelkiállapotban is van az ember, hogy minden szabályosan menjen, ugyanis El Endro véletlenül elnézte az Army Builder alapján kreált roosterét, ahol a vadork vaddisznósok támadásánál 2/3 szerepelt, és ő a 3-at vette alapul, ami nem helyes. Így tudott hatalmas veszteségeket okozni 6 vaddisznós vadork egy 14 fős (amiből egy gigantikus pókon utazó hős) póklovas osztagban. Ezt akkor nem vettem észre és ezért csak magamat okolhatom. Valamint van egy másik kis esemény, amiért szintén a figyelmetlenségemet kell okolnom: a végén a számoláskor El Endro-nak beszámoltuk a seregzászló megszerzéséért és az osztag alap zászlójának megszerzéséért járó 100-100 pontot, ami elvileg nem járt volna neki, hiszen az éjgoblinok az óriás terrorja elől futottak el és nem voltak üldözve (El Endro folyamatosan dobált, hogy az óriást visszafogja, és ne üldözzön, ráadásúl ebben az esetben nem is üldözhetett volna). Így a csata 17-3-as vereséggel végződött számomra.

Vissza a lap tetejére