Wolfen Hunter figura készítése, festése

Sajnos nem áll rendelkezésemre sok fotó a figura készítéséről, de megpróbálok sokat írni hátha át tudom adni a dolgokat.

Első feladatom a figurán, hogy lesorjáztam és összecsapoltam a törzset a lábakkal, mert ilyen irdatlan súlyú figurával még nem volt dolgom. Vékony fúróval megfúrtam, és a csapokat injekciós tűből vagdaltam le.
A fej, és a törzs találkozásánál hatalmas rés volt (kb. ennyi hibája volt a figurának), ezt puttyval javítottam, és egy tűvel eldolgoztam, hogy szőrnek lássék a javítás. Ez viszonylag jól sikerült.
Alap próbálkozásként először a saját talpával próbáltam valamit kezdeni (a korai fotókon ez látszik), de nem tudtam belegyúrni egy kisebb környezetbe. Ezért kerestem egy még régebben esztergált talpat, és abba véstem bele a figura illesztő csapját. Ezt természetesen nem kell pontosan csinálni, mert a díszítő elemek úgyis eltakarnak mindent.
A talp díszítéséhez a következő alapanyagokat használtam: szimpla föld (amit egy másik figurán kipróbáltam egész jól lehet festeni), parafa a sziklához, egy kis műfű, és virágnak izlandi moha. A mohának a végét pirossal, és fehérrel ecseteltem így lett belőle virág. A parafát először feketével alapoztam, majd kapott egy szürke réteget, ezt bemostam sötét szürkével, majd egy világos szürkével, és egy fehérrel száraz ecseteltem. Ezután sötét barnával, és zölddel bemostam helyenként kis mohát imitálva.

A talpat dió színnel pácoltam, utána boróka díszlazúrral festettem be.

No, térjünk rá a figurára. Kicsit nehéz lesz színeket írni, ugyanis több márkából kevertem őket, mert nekem az a mániám, hogy állandóan olcsó festékeket tesztelek abból kifolyólag, hogy megpróbálok a leggazdaságosabban kijönni a hobbimból. Eddig sajnos a tapasztalatom az, hogy a modell, makett festékek még mindig jobbak, mint a hobby, vagy művész festékek (mármint csak az akrilról nyilatkoznék, és figurafestés témában), bár találtam pár használhatót, de valami hiányosságuk mindig volt. Például az utolsó tesztem pébéo festékekkel történt, nagyon jól fednek, pigmentek aprók bírja a higítást, viszont pva-val nem lehet keverni, nem lehet bemosót gyártani belőle.
A farkas bőrével kezdeném. Megmondom őszintén, hogy nézegettem fotókat a coolminin, de mindegyik spéci szürkés színű volt, és mivel én nem tudom, hogy ők milyen lények, ezért én egy emberi bőrhöz hasonlót szerettem volna szürkés árnyalattal. Tehát egy átalakult Farkasemberhez hasonlót szerettem volna festeni. Az alap szürkét vallejo modellcolor feketéből, lifecolor fehérből, és gamecolor dark fleshtoneból kevertem. A fleshtoneból csak nagyon picit adtam hozzá, majd elkezdtem világosítani lifecolor flesh színnel tiszta fleshig, kivéve az orr fehér részénél. Valaki mondta, hogy nem bejövős ez az orrnál lévő fehér, de nem bántam meg, hogy megcsináltam. Először középre világosítottam minden izomcsoportot, de tapasztalt, rutinos festők véleményét kikérve, Maxxxx tanácsára a fény felé világosítottam. A mellbimbókkal nagy problémában voltam, hogy milyen színű legyen. Többször is átfestettem, aztán végül humbrol vörösből, és lifecolor fleshből kevertem, és világosítottam, de nem hússzínig.
A száj belsejét Pentart bordóval festettem, majd ezt világosítottam humbrol vörössel, utána vallejo gamecolor bloody reddel (azt hiszem ez a neve). A fogakat, és a körmöket érdekes módon csináltam. Gamecolor vallejo skin washt festéknek használtam, és összekevertem pentart elefántcsonttal, ez volt az alap, és ezt világosítottam az elefánt csontszínnel, és a végén fehérrel. Talán ez volt az egyetlen hely, ahol használtam washt magán a figurán.
A szíjjakat Pébéo burnt umberrel alapoztam, és ezt világosítottam először vallejo dark fleshtone-al, ezt pedig tovább pentart gesztenye színnel. A bal vállvédőnek, és az ágyékkötőnek alapja lifecolor leather, és ezt világosítottam pébéo sepia festékkel. A szőr alapja a bőrhöz kevert szürkém, és ezt világosítottam három árnyalatban humbrol kékes-zöldes szürkével, és ezzel a három árnyalattal száraz ecseteltem. A szemeket pentart bordó alapról, lifecolor sárgáig világosítottam. A tőr markolata lifecolor leather, pébéo sepiaval világosítva, a tok pedig pentart bordó, pirosig világosítva. A tollak végtelenül egyszerűek voltak, gw dark fleshel lealapoztam, és kétszer szárazecseteltem, egyszer pébéo sepiaval, egyszer pedig fehérrel.

Elérkeztünk a legfontosabb részhez, a nonmetallic részekhez, ami szerintem még véletlenül sem hasonlít nonmetallicra. Az ezüsthöz csináltam egy lifecolor fehér, vallejo modellcolor fekete, és lifecolor kékből kikevert szürkét, és ezt világosítottam egészen fehérig. A lándzsa pengéjénél annyit csaltam, hogy lefelé még sötétítettem egy kicsit feketével az alapszínt. Az arany pedig gw dark fleshel indul, lifecolor matt sand, lifecolor italian mimetic sárga, pentart elefántcsont, és a legvégén lifecolor fehér.

Talán ennyi is lett volna a leírás. Gondolom sok embernek nem segítettem vele, mert ami festékmárka kavalkádot ide felsoroltam, azt senki nem szerzi be. Sajnálatos módon kevés lépésem van fotón a készülésről, mert nem terveztem cikket belőle, de remélem talán valakinek hasznos lesz.