Rúnalord konverzió

A törpe seregek meghatározó alakjai a rúnalordok az üllőjükkel, ezért természetesen az enyémből sem maradhatott ki. Mindenesetre nem akartam érte vagyonokat kiadni, ezért a házi barkácsolás mellett döntöttem.
A figura alapját vastag kartonpapírból vágtam ki, majd erre ragasztottam a kő emelvényt, ami sima gipszkartonból készült az alábbi módon. OLFA körkivágóval bekarcoltam a gipszkarton lapot a megfelelő átmérőben, majd körbe letördeltem a körről a felesleget. Az egyik oldaláról lehúztam a papírt, majd lecsiszoltam a megfelelő vastagságúra. A kockakövek helyét grafit ceruzával előrajzoltam, majd gombostűvel belekarcoltam a gipszbe. Ezzel az eszközzel csináltam a kövekre még felületi hibákat, meg letöredezett részeket is. Az üllő maga két részből áll, az állvány és maga az üllő részből. Az állványt végtelenül egyszerűen el lehet készíteni műanyag végű rajzszegből. Egész egyszerűen csipőfogóval levágtam a tetejét, síkba csiszoltam és készen is van. Az üllőt magát kartonpapírból készítettem, úgy hogy kivágtam az üllő oldalnézeti képét, majd kartonpapírt ragasztottam rá pillanatragasztóval addig, míg a kívánt szélességet el nem értem. Ezután a felesleget lefaragtam szikével, majd csiszolópapírral formára csiszoltam. Azért, hogy a papír ne szöszösödjön pillanatragasztóval néha bekentem a felületét. Mikor készen lett az üllő, egy vékony putty réteget vittem fel az oldalára, ebbe karcoltam bele a rúnákat.
A Lordot ha valaki közelebről megnézi, igen nagy hasonlóságot mutat a Skull Pass-os Harcos bajnokkal. Na ez egy csöppet sem véletlen, hiszen abból lett átfaragva. A sisakját simán levágtam, lecsiszoltam úgy, hogy a karimája egyben maradjon a leendő fejpántnak. A kezeit levágtam, majd régebbi készletekből kerestem hozzá újakat. Amiben a munkadarabot tartja, az elvileg egy pisztolyt tartó kéz volt, de némi reszelés és fogóval nyomkodás csodákat tett vele. Az átalakításból eredő esetleges hiányosságokat simán eltakarja a szőrmés köpeny, ami szintén puttyból készült.
A két üllőőr sima Ironbreaker-ekből lett átalakítva a kezük levágásával, és más pozícióba történő visszaragasztással, plusz egy-két kiegészítő felrakásával (szarvak stb). A kezeknél keletkező réseket szintén puttyval tűntettem el.
A festéséről most különösebben nem szeretnék írni, mert semmi újdonság nem lenne bent a többi cikkhez képest.
Nem bántam meg ennek a figurának az elkészítését, mert tényleg nagyon hasznos tagja a törpe hadaimnak. Ennek legfőbb bizonyítéka, hogy mind a mai napig veretlenek. A harag nagykönyvét a lordom így csak poháralátétnek használja sörözésnél...

Rúnalord üllővel Rúnalord üllővel Rúnalord üllővel