Varghulf házilag

Amikor elkezdtem gyűjtögetni a vámpír seregemet körülnéztem a neten milyen figurákat lehet beszerezni hozzá, és akkor találtam rá több féle házilag barkácsolt varghulfra. Ekkor beugrott az isteni szikra, hogy én is csinálok egyet. Sokat filóztam, hogy milyen alkatrészekből álljon, aztán meglett végülis az összes darabja.
A varghulf testét egy régi Headsplitter nevű vérfoci patkányogre sztárjátékos adta, ami némi átfaragás után jó alapja lett a figurának. Igazából csak a farkát, az ágyékkötöjét, meg a skaven rúnákat kellett eltávolítani róla. A többi alkatrészét egy jól megtermett fell bat szétdarabolásával kaptam. Az egyik darabról le kellett vágni a fejet, a másikról meg a két szárnyat. A darabokat a szokásos csapolásos módszerrel (1 mm-es furat, forrasztóón) egymáshoz illesztettem, majd pillanatragasztóval rögzítettem. Ezután a bunda elkészítése következett, amit a tescoban beszerezhető ALTECO EPOPUTY-val oldottam meg. Szerintem nagyon jól használható kétkomponensű puttyról van szó, amiből már készítettem teljesen saját faragású figurákat is. A művelet maga végtelenűl egyszerű volt. Összegyűrtem a két komponenst, felnyomkodtam a kívánt részekre, majd egy szike segítségével kialakítottam a bunda kinézetet. A fejen lévő tüskék sima fogpiszkáló darabok, amiket még a puha puttyba belenyomkodtam.
A festését egy fekete alapozással kezdtem (erre mindig a jó kis 800 ft-os Very Well akril festéket használom), amit sötétszürke akrill különböző árnyalataival világosítottam a bőr magasabb részein. A szárnynál, és az "arcnál" hússzínnel világosítottam tovább a szürkét. A bunda sötétbarna alapot kapott (barna + fekete) amit sima barnával világosítottam finoman, hogy a mélyebb részekre véletlenül se menjen festék, ezt a műveletet megismételtem többször barna+okkersárga, majd ennek a színnek a fehérrel történt világosításával is. A csont színeket (karom, fogak) előszőr barnára festettem, majd nagyon vékony fehér rétegekkel húztam ki a külső részeket jó pár lépésben. A base-t a teljesen szokásos eljárással sima földdel, és némi műfűvel tettem színesebbé.
Sajnos még ezt a figurát sem sikerült kipróbálni játék közben, pedig alig várom, hogy térdig gázoljon az ork, ember, és nemes elf tetemek közt. Remélem a kedves klubbtársak értik a célzást.....
Varghulf Varghulf Varghulf