Fekete Lovagok készítése

Az eredeti GW-s Black knight-okat két dolog jellemzi: rondák, mint a bűn és ezek mellé nagyon drágák is. Mindezek mellett a játékban nagyon jó kis lovasság, elkél minden vámpír seregben, így nem volt más választásom, mint a rendelkezésre álló alkatrészekből megcsinálni a saját Black Knight csapatomat.

Black Knight Lovak: A lovak elkészítéséhez az eredeti műanyag csontváz lovak másolatát használtam fel, egy kis házi barkács tupírozással. Első lépésben egy éles szikével átalakítottam pár lónak a fej, és lábtartását, hogy ne legyenek olyan egyformák. Black Knight Ez a módszer végtelenül egyszerű: levágtam a ló végtagját, majd egy 1 mm-es fúróval lyukat furtam az összeillesztendő alkatrészekbe, amit aztán 1 mm-es forrasztóónnal becsapoltam, majd pillanatragasztóval rögzítettem a kívánt pózban. Ugyanezzel a módszerrel rögzítettem a lovakat a base-hez is. Black Knight Ezután jöhetett a páncélozása a lovaknak, internetről letöltögettem pár képet ennek kapcsán, majd kiválogattam a viszonylag egyszerű páncélozások közül párat (mégiscsak játékról van szó) amiket aztán tejfölös doboz alufólia tetejéből, papírból, és papírzsebkendőből elkészítettem. Black Knight A fejre, szügyre kerülő páncélokat egyszerűen olló, és szike segítségével kivágtam az alufóliából (itt megjegyezném, hogy különböző cégek termékeinek különböző az alufólia lenyomata, amit aztán egy laza bemosással ki lehet emelni), majd pilanatragasztóval felragasztottam a kivánt helyre. Black Knight A különféle szíjak sima géppapírból készültek, míg a zablának a karikája fültisztító pálcika szeletekre vágva. A következő lépés a szakadozott "szövetruha" kialakítása volt. Előszőr sima papírzsebkendőből kivágtam a megfelelő méretű négyzetet, majd ezt bevizezve ráraktam a ló hátára. Black Knight Ezután közepesen felhigított PALMA faragasztóval jól beecseteltem (ez az anyag átlátszóra szárad, és nagyon jól kikeményedik), majd mielőtt megyszáradt volna egy sima szikével "megrongyoltam" az anyagot.
Száradás után lefújtam fehérrel, majd fekete akril festékkel lefestettem mindent, ami nem csontszínű lett a végén. Black Knight Ezután Model Master acélszínnel szárazecseteltem a fém részeket (kb 10 éve megvan ez a festék, és ennél jobbat nem találtam még erre a műveletre). A lótakaró maradt fekete, a magasabb részeken szürkével világosítva, míg a bőrszíjak a jól megszokott módón fekete+barna, barna, Black Knight narancssárga+barna, nagyon narancssárga+ barna módón világosítva. A csontszínt végtelen egyszerű módon oldottam meg, kevertem egy jó kis barnás bemosót (9 rész víz, 1 rész festék, 1 rész PALMA faragasztó), majd jól bepacsmagoltam vele a csontrészeket kétszer. Black Knight Ezután a magasabb helyeket kihúztam a szintén általam kevert (sok fehér, kevés okkersárga) csontszínnel. A base oldalát HUMBROL akrillal mázoltam be, aztán sima földet, és egy kis műfűvet szórtam a base-re.

A lovasok: A lovasok felsőteste, és feje egy az egyben a GW Grave guard dobozából kerültek ki (nekem nagyon tetszenek ezek az új faragású figurák), a kezeket, Black Knight és a pajzsokat a GW Skeleton dobozából kölcsönöztem. A lábaknál más volt a helyzet, itt kénytelen voltam felhasználni az eredeti figura másolatának a lábait (kivéve a bajnokot, akinek nemes elf sárkányon ülő mágus lábai vannak). Black Knight Itt a figurát simán kettévágtam, öntőkeret darabból ragasztottam egy kis kilátszó medence csont darabot, majd csapolással ráragasztottam a komplett felső testet.
A festésüket egy fekete alapozóval kezdtem, majd fém szárazecsetelés következett. Ezután az általam kevert csontszínnel lehúztam a kilátszó csontváz részeket. Black Knight Ezt az előbb említett bemosóval bepacsmagoltam, majd szintén visszafestettem a magasabb részeket a csontszínnel. A páncél arany részeit két féle színnel festettem. Az egyik a GW sötétebb aranya (a nevére nem emlékszem), Black Knight amivel az alapot festettem, majd egy világosabb revell enamel festékkel húztam ki a széleit. Ezután már csak a ruha festése volt vissza, amit a bőrszíjas módszerrel festettem meg, csak több narancssárát használva, 1-2 figuránál meg a narancssárgát okkerral helyettesítve.

A lovak átalakítása után nem is kellett a lovasokat a helyükre ragasztanom, mert hála a lótakarónak nagyon passzentosan ülnek a srácok rajtuk. Már csak egy dolog van hátra: éles akcióban látni őket, ahogy rendet vágnak az ellen sorai közt.

Black Knight Black Knight Black Knight